Diş Beyazlatma Zararları, Diş Beyazlatma Zararlı Bir Uygulama Mıdır?Diş minelerinin rengi, estetik açıdan dişlerin güzel görünmesi bakımından son derece önemlidir. Elbette herkes bembeyaz dişlere sahip olmak ister. Dişlerin renklerinin değişmesinin birçok nedeni vardır. Çay, kahve ve asitli içeceklerin fazla tüketimi ve dişlerin fırçalanmaması gibi nedenlerden dolayı dişler beyazlıklarını kaybederek sararmaya başlarlar. Diş rengini belirleyen genetik faktörler de kalıtsaldır. Yani kalıtsal olarak da koyu renkli dişlere sahip olabilirsiniz. Çocukluk dönemlerinde kullanılan bazı ilaçlar da diş etlerinin koyu olmasına neden olmaktadır. Ancak nedeni ne olursa olsun, diş beyazlatmanın yöntemleri vardır. Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?
Diş Beyazlatıcı Macun Kullanmak Zararlı mıdır?Diş beyazlatıcı macun kullanırken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Dişlerinde herhangi bir nedenle sararma olan kişiler diş beyazlatıcı macun kullandıklarında bu diş macunlarının içeriğindeki aşındırıcı maddeler diş minelerini tahrip edebilir. İlk zamanlar dişler beyazlamış gibi görünse de zamanla daha fazla diş mineleri tahrip olur ve dişler daha da sararır. Bu nedenle beyazlatıcı diş macunu kullanan kişiler uzun süreli bu macunlara devam etmemeli ve normal diş macunlarını kullanırken arada bir diş beyazlatıcı içerikli macunlar kullanmalıdırlar. Diş Beyazlatma Tozu Kullanmak Zararlı mıdır?Eczanelerde satılan diş beyazlatma tozları uzun süreli kullanıldıklarında diş minelerini tahrip ederek daha çabuk kirlenmelerine ve çürümelerine neden olabilir. Bu diş parlatıcı tozlar ilk zamanlar dişleri beyazlatır ancak yavaş yavaş minelerin tahrip olmasıyla dişin rengi koyulaşır ve zamanla çürümesi için uygun bir ortam oluşur. Bu nedenle diş parlatma tozları kullanmaktan kaçınılmalıdır. Klinikte Diş BeyazlatmakDiş beyazlatma işleminden önce klinikte diş hekimi diş temizliği ve diş eti bakımı yapar. Diş beyazlatmada problemli dişlerin bakımı oldukça önemlidir. Diş beyazlatma, karbamid peroksit ve türevleri kullanılarak dişlerin ağartılması yöntemidir. Bu uygulamada kullanılan ürünler oksijen açığa çıkararak ağartmayı gerçekleştirir. Diş beyazlatma işlemleri iki şekilde gerçekleştirilir:
Diş beyazlatma işleminde uygulama sonrası ilk gün sıcak ve soğuğa hassasiyet olabilir ama bu geçici bir durumdur. İlk günden sonra hassasiyet kaybolur. Bunun dışında diş beyazlatmanın zararları yoktur. |
Ben sürekli olarak dişlerimi fırçalarım. Günde en az 2 kere uygularım bu işlemi. Fakat kendimi bildim bileli dişlerim asla bembeyaz diyebileceğim şekilde olmadı. Acaba benim genetigimde dişlerim beyaz değil mi? Ya da yanlış diş macunu mu kullanıyorum??
Cevap yazMerhaba Gencal, dişlerinin rengi birçok farklı faktöre bağlı olabilir. Genetik yapı, diş renginde önemli bir rol oynar ve bazı insanlar doğal olarak daha sarı veya daha koyu renkte dişlere sahip olabilir. Bunun yanı sıra, kullandığın diş macununun içeriği de önemlidir. Beyazlatıcı özelliğe sahip bir diş macunu kullanarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsin. Ayrıca, profesyonel bir diş hekimine danışarak diş beyazlatma tedavilerinden faydalanman mümkün. Diş hekimin, senin için en uygun çözümü önerecektir. Diş sağlığına özen gösterdiğin için tebrik ederim!
Genetiğinde bozukluk olmaya bilir eğer dişinizi temizlettiyseniz diş minesi zara görmüş olabilir. Her gün diş fırçalamak dişi beyazlatmaz. Doğru fırça ve macun kullanın. Bunu da size diş hekimleri diş dokusuna uygun bir macun ve fırça önerir. Gün içerisinde kahve çay kola çok tüketiyorsanız bunlarda sarartır dişlerinizi. Bir diş hekimine görünün.