Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Polenin Zararları

Polenin Zararları

Polenin zararları, polen yıllardır beslenmeye destek amacı ile kullanılan bir besin takviyesidir. Eski yıllarda enerji verici ve performans arttırıcı olarak yaygın bir şekilde kullanılan polen, çiçeklerin erkek organ hücresidir. Polenin içeriğinde sağlık için yararlı birçok aminoasit, karbonhidrat, madensel tuz ve ferment bulunmaktadır. Tüm bu bileşenlerin yanı sıra kalsiyum, çinko, sodyum, A, B, C, D, E, H ve P vitaminleri yönünden de iyi bir kaynaktır.

Tüm polen türleri sağlık için kullanılmaktadır. 1 ay süre ile 32 miligram polen tüketimi sağlık için kabul edilmektedir. Ancak vücut için son derece etkili bir besin takviyesi olduğu için aşırı ve bilinçsiz kullanımlarda bazı problemlere yol açabilir.

Polenin Zararları Nelerdir?

  • Polen nedeni ile oluşabilecek en yaygın semptom alerjidir. Arı polenine karşı alerjisi olan kişilerin polen tüketimine dikkat etmeleri gerekir. Polen bu tür bünyelerde ciddi anlamda alerjik reaksiyonların oluşmasına yol açabilir. Polen nedeni ile oluşabilecek alerjiler, şişme, kaşıntı, döküntü, nefes darlığı, halsizlik ve sersemlik olarak sıralanabilir.
  • Polen böbrek ve karaciğer hastaları için de uygun bir takviye değildir. Bu tür hastalığı olan kişilerde ciddi anlamda sağlık sorununa yol açabilir.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı güvenli sayılan bir takviye olan polenin gebeliği riske atacağına dair bazı düşünceler bulunmaktadır. Bu endişelere maruz kalmamak için gebelik ve emzirme döneminde polen kullanımı ve kullanım miktarı için mutlaka doktora danışılmalıdır. Hamilelik döneminde tüketilen polenin anne karnındaki bebeği olumsuz ya da olumlu etkileyeceği yönünde bir kanı bulunmamaktadır.

Polenin Faydaları Nelerdir?

  • Vücuda enerji veren polen, kas yapısı için de iyi bir takviyedir. Büyüme çağındaki çocukların gerek duyduğu tüm vitaminleri karşılama konusunda yardımcı olur.
  • Polen antioksidan bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Beslenme bozukluğu, çevresel etkenler gibi bazı faktörlerden dolayı vücut dengesi bozulabilir. Vücutta oluşan düzensizlikler polen ile giderilebilir. Düzenli ve bilinçli tüketilen polen sayesinde vücut yenilenerek yaşa bağlı izlerin gecikmesi sağlanabilir. Polenin cilt sağlığı üzerinde mükemmel etkileri vardır. Özellikle sedef, egzama gibi cilt hastalıklarının tedavi sürecinde destek olarak kullanılabilir.
  • Solunum yolu ile alakalı gelişen hastalıklara karşı faydalıdır. Astım ataklarının hafiflemesine ya da tamamen geçmesine yardımcı bir üründür. Aynı zamanda bronşit başlangıcında kullanıldığında bronşit için faydalı olur.
  • Sindirim sistemini olumlu yönde etkiler. İçerisinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudu birçok hastalığa karşı korur.
  • Polen sigara ve uyuşturucu bağımlılığına karşı iyi gelir. Özellikle madde bağımlılığından dolayı oluşan istek polen tozu tüketerek geçiştirilebilir. Polen tozu bu isteği bastırıcı etkiye sahiptir.
  • Kalp ve damar sağlığını önemli ölçüde korur. Kan pıhtılaşması ve kalp krizi riskini en aza indidir. Kolesterol ve dolaşım sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır.
  • Kısırlık problemlerine karşı iyi gelir. Polenin kadınlarda yumurtlama fonksiyonunu düzenleyici etkisi vardır. Bu etkisi ile gebeliğin oluşma sürecine katkıda bulunur.

Polen Nasıl Kullanılır?


Polen etkili bir besin takviyesi olduğu için kullanım miktarına dikkat edilmelidir. Polenden en iyi şekilde faydalanmak için meyve ve sebzeler ile tüketilmelidir. Günlük olarak yarım tatlı kaşığı tüketmek için yeterlidir.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

arı poleni nasıl kullanılır?

Arı poleni tüketimi günlük olarak yetişkinlerde maksimum 30-35 gramdır. Aç karnına yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır. Polen tüketimine düşük dozlarda başlayıp maksimum doza zamanla ulaşılmalıdır. Fazla tüketimi yarardan çok zarara neden olur. Yaş polen su içinde eritilerek kullanılabilir. Süte ya da meyve suyuna eklenebilir. Ayrıca ballı ekmeğin üzerinde de alınabilir. Kuru polen ise ağızda çiğnenerek kullanılmalıdır. Çocuklarda maksimum günlük tüketim miktarı 3-5 gramdır. 2-6 yaş arası çocuklar için 2 gramdan fazla tüketilmesi önerilmez. 2 yaş altı çocuklar, anne adayları ve emziren anneler için arı poleni önerilmemektedir.

arı poleni nasıl tüketilmeli?

Polen çiçeklerin erkek hücresi olarak tanımlanan, sağlığa ciddi anlamda faydaları olan bir üründür. Ancak kullanımına, kullanım miktarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde faydaları kadar zararlarıyla da karşı karşıya kalınabilir. Yüksek tansiyon, soğuk algınlığı, kalp hastalıkları gibi pek çok alanda sağlığa katkıda bulunan arı poleni yetişkinler tarafından günde en fazla 30-35 gram kullanılması gerekir. Çocuklarda ise maksimum olarak 3-5 gr kullanılması yeterli olur. Arı poleninin sindirimi 2 saat kadar sürer. Kullanılmaya yeni başlandığında 1 çay kaşığı ile başlamak ve zamanla bu miktarı bir tatlı kaşığına çıkarmak gerekir. Sade su ile yutulabileceği gibi suyun, sütün ya da meyve suyunun içine karıştırılarak tüketilebilir. Bal ya da meyve salatalarına karıştırılarak da tüketimi yapılabilir.

hamilelikte polen yenir mi?

Hamilelikte polen yenmesi konusunda çeşitli görüşler bulunmaktadır. Bazı uzmanlar bu dönemde polen tüketimini uygun bulmazken, bazıları sınırlı olarak yenilebileceğini belirtir. Hamileliğin özel bir süreç olduğu dikkate alınırsa, tüketilen besin maddelerin doktora danışılarak kullanılması gerekir. Polen gibi bitkisel ve hayvansal kökenli besin maddelerinin aktif içeriği, oranı hiç bir zaman standart olmaz. Polen standart bir besin takviyesi değildir. İçeriği doğa koşullarına bağlı olarak her zaman değişebilir. Bu nedenle ne kadar faydalı olsa da, hamilelikte polen sınırlı miktarlarda yenmelidir.

hurma poleni zararları?

Hurma poleni erkek hurma ağaçlarının dişi hurma ağacını döllemek için ürettiği tohumlardan elde edilir. Hurma poleninin bilinen bir zararı yoktur. Ancak kısırlık sorunundan, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar sayısız faydası vardır. Bu yüzden tedavi amaçlı hurma poleni kullanımı yaygındır. Ancak zamanında ve uygun şekilde kullanılmayan hurma poleni beklenen etkiyi göstermez. Ayrıca hurma poleni güneş ışığından ve sıcaktan korunacak şekilde saklanmalıdır. Bu şekilde iki yıl tazeliğini ve etkisini koruyabilir. Her şeyden önemlisi hurma poleni bilinçli bir şekilde kullanılmalıdır.

polen yoğurtla yenir mi?

Arı ürünü olan poleni taze ya da kurutulmuş şekilde tüketmek mümkündür. Zeka gelişiminde, zihin açmada, sindirimde önemli faydaları vardır. Yetişkinlerde olduğu kadar çocukların beslenmesinde de önemli bir yeri olan poleni yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Özellikle çocuklar poleni tadından dolayı yemeyi pek istemeyebilir. Ama yoğurtla karıştırıldığında zevkle tüketeceklerdir. Ancak yoğurdun içine poleni koyduğunuzda iyice erimesi için bir süre bekletmenizde yarar vardır. Eğer polene, arı ürünlerine alerjiniz varsa polen tüketmemelisiniz. Sadece alerjik astım astım hastaları doktoruna danışarak poleni tüketebilir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 16:46:24
Polenin Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Polenin Zararları Yorumları
şifre

4 Yorum Yapılmış "Polenin Zararları"
Benim epilepsi bir kızım var biz ona ek olarak polen veriyorum ateş yaptı kız 3 yaşında bana yardımcı olursanız sevinirim
Hamitcan . 20.10.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Benim yorum degil ancak bir sorum var. Buzdolabinda 3 yildir duran kaliteli polenim var. Polen buzdolabinda kac yil bozulmadan saklanabilir.
Jale Girav . 08.01.2017
CEVAP YAZ
Polenonin buzdolapta ömrü 18 aydır
Ümmühanım . 28.03.2019 20:22:06
CEVAP YAZ
Buzlukta saklanmalı
Zehra . 05.10.2017
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024