Yoğurdun zararları, yoğurt dünya genelinde en çok tüketilen süt ürünlerinden biridir. Yoğurt yüzyıllardır birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılmış ve sağlıklı yaşamın mucizesi olarak tanımlanmıştır. Hazır yoğurtlardan ziyade evde doğal olarak hazırlanan yoğurtların sağlık için faydası tartışılmaz. Çünkü hazır yoğurtlar belli işlemlere tabii tutulmakta ve koruyucu maddeler içermektedir. Dolayısı ile içeriğinde yer alan vitamin ve minerallerin değerleri kaybolmaktadır.
Hazır yoğurtları bu denli değerli kılan şüphesiz ki içeriğindeki mineraller ve vitaminlerdir. Yoğurt özellikle kemik ve iskelet yapısı üzerinde olumlu etkiler yaratan bir besin maddesidir. Potasyum, kalsiyum, sodyum, manganez, demir, C ve B12 vitaminleri içeren yoğurt, ayrıca omega-4 yağları bakımından da zengindir. Yoğurt genel olarak sağlık açısından zararlı bir besin değildir. Birçok besine nazaran ilaç tedavilerinin yanı sıra da tüketiminde hiçbir sakınca yoktur. Aşırı tüketimi ve tarihi geçmiş yoğurt tüketimi sağlık açısından bazı riskler oluşturabilir.
Aşırı yoğurt tüketimi sindirim sistemini olumsuz etkileyerek ishal, gaz gibi problemlere yol açabilir.
Hazır yoğurt tüketimi içeriğinde kullanılan katkı maddeleri ve koruyucular nedeni ile sağlığı olumsuz etkileyebilir.
Fazla yoğurt tüketimi nedeniyle bağırsaklarda bakteriler nedeni ile enfeksiyona yol açabilir.
Yoğurdun Faydaları
Yoğurt cildi nemlendirici ve ölü hücrelerden arındırıcı etki sağlar. Özellikle kuru ve hassas ciltler için çok yararlıdır. Cildi ölü hücrelerden arındırarak canlı ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. 1 yemek kaşığı yulaf ve 2 yemek kaşığı yoğurt karıştırılarak cilde masaj yapılarak sürülür. 20 dakika kadar bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır. Ardından nemlendirici krem uygulanır.
Göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır. Yoğurt gözaltında oluşan morluklara sürülerek 15 dakika kadar bekletilir. 15 dakika sonra temizlenerek ciltten arındırılır.
Diş sağlığı için faydalı bir besin kaynağıdır. Günlük 1 kase yoğurt tüketerek diş ve dişeti hastalıklarından korunabilir.
Soğuk algınlığına karşı faydalıdır. Özellikle soğuk havalarda vücudu bağışıklık sistemine karşı korur. Soğuk algınlığı nedeni ile oluşabilecek hastalıklara yakalanma olasılığını azaltır.
Yüksek tansiyona karşı iyi gelir. Günlük düzenli olarak 1 kase yoğurt tüketmek yüksek tansiyonu engeller ve vücut sağlığını korur.
Vücudu kuvvetlendirici etkisi vardır. Kırmızı kan hücrelerini koruyarak sindirim sisteminin aktif ve düzenli çalışmasını sağlar.
Vücutta oluşan zararlı bakterileri yok edici etkiye sahiptir. Sindirimi kolay bir besin maddesi olan yoğurt diyet yapanlar için mükemmel bir alternatiftir.
Kilo vermeye yardımcı etki vardır. Vücutta biriken gereksiz yağların parçalanmasını kolaylaştırır.
Kemik sağlığı için önemlidir. Özellikle çocukların gelişimi için düzenli yoğurt yedirmek gerekir. Yine ileri yaşlarda oluşabilecek kemik hastalıklarına karşı vücudu koruyucu etkisi vardır.
Böcek sokması ve güneş yanıklarına karşı iyi gelir. Bu tür sorunlarda acı hissini hafifletici etki yaratır.
Bize Sıkça Sorulan Sorular
Koyun Yoğurdunun Zararları?
Yoğurt mineral bakımından zengin ve besleyici olup, site nazaran sindirimi daha kolaydır. Genellikle inek sütünden yapılan yoğurt tüketilse de, bazen koyun yoğurdu da tercih edilebilir. İçeriği daha yağlı olduğundan koyun yoğurdu daha lezzetlidir. Ancak koyun yoğurdu gıda mühendislerine göre gençler ve gelişme çağında olan çocuklar için daha uygundur. Yaşlılar için koyun yoğurdu pek önerilmez. Özellikle sıcak havalarda koyun yoğurduna alışkın değilseniz bunu tüketmemelisiniz. Ayrıca yüksek tansiyonunuz varsa yaşınızda ilerlemiş ise koyun yoğurdu tüketmek bünyenize ağır gelebilir.
Sünen Yoğurt Bebeğe Zarar Verirmi?
Yoğurdun sünmesi çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Bu sütün yeteri kadar mayalanmamış olduğunu gösterir. Bazen sütün sıcaklığından, bazen hazır yoğurt mayası kullanılmasından yoğurt sünebilir. Ancak antibiyotik almış ineklerin sütü, hazır pastörize süt ya da gebe bir ineğin sütüyle yapılmış bir yoğurtta sünebilir. Sünen yoğurdun hangi sebeple bu hale geldiği tam olarak bilinmediğinden bebeğinize vermemeniz daha uygun olur. Sünmüş yoğurt cıvık kıvamda, sümüksü yapıda olur. Bunu ziyan etmeden süt kesiği ya da lor peyniri olarak değerlendirmeniz daha iyi olur.
Yoğurt Kaymağının Zararları?
Yoğurt kaymağının zararları tüketilen miktarla doğru orantılı şekilde artar. Normalde yoğurt kaymağının içeriği vitamin ve minerallerden ziyade yağdan zengindir. Bazı beslenme uzmanları yoğurt kaymağının diyet listesinde olmamasını öngörse de, diyet içinde çeşitlilik genel olarak daha sağlıklı olur. Dünya Sağlık Örgütüne göre yetişkinlerin günlük alması gereken en uygun yağ miktarı alınan enerjinin % 25-30 u kadar olmalıdır. Bu nedenle yoğurt kaymağını çok fazla tüketmemek gerekir. Aşırı yoğurt kaymağı yediğiniz takdirde aldığınız yağ oranı da buna göre artacaktır. Fazla yağı yakamayan vücudunuzda yağ dokusu artmaya başlayacak ve kilo alacaksınız. Bu başta obeziteye davetiye çıkarır. Aynı zamanda kalp ve damar sağlığınızı da olumsuz şekilde etkileyebilir. Bu nedenle yoğurt kaymağı yeme sıklığınızı ve miktarınızı iyi ayarlamanızı öneririz. Makul ölçülerde kaymağı yediğiniz takdirde bu zararlı etkilerinden uzak kalabilirsiniz. Kaldı ki yoğurdun kaymaksız olanı da son derece besleyici ve lezzetli olur. Amacınız sağlıklı beslenme ise yoğurdu kaymaksız da tüketebilirsiniz.
Yoğurt Suyunun Zararları?
Yoğurt suyunun sanılanın aksine herhangi bir zararı yoktur. Yoğurt suyu son derece faydalıdır. Uzmanlar yoğurt suyunun dökülmemesi ve tüketilmesini tavsiye ederler. Yoğurdun saldığı suyu çorbalarınızda, cacık, ayran yapımında kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda içebilirsiniz. Böbrek taşından korunmanıza, mide rahatsızlıklarına, hazımsızlığa, guatra, kilo vermenize, insülin direnci ile baş etmenize yarayan bu şifalı besini mutlaka değerlendirmelisiniz. Ayrıca cildinizdeki lekeleri gidermek için haricen kullanabilirsiniz. Kemik, saç, diş ve cilt sağlığına olumlu etkiler yapan yoğurt suyunu mümkün olduğu kadar taze tüketmelisiniz.
Süzme Yoğurt Zararları?
Süzme yoğurt aslında sanıldığı gibi zararları olan bir besin değildir. Sadece normal yoğurda göre eksikleri vardır. Yoğurt içerdiği prebiotik ve probiotik maddeler sayesinde ishal, kabızlık, kemik erimesi, şeker, kalp hastalıkları, kalın bağırsak kanseri, oburluk gibi pek çok rahatsızlığa iyi gelir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca B vitaminlerini, immünokglobin A içerir. Laktoz sindirimini kolaylaştırır. Yoğurdu ister süzme yoğurt şeklinde, isterseniz normal haliyle tüketin bu faydalarından yararlanabilirsiniz. Süzme yoğurdun tek eksiği normal yoğurda göre içeriğinde biraz daha az vitamin olmasıdır. Çünkü süzme yoğurt normal yoğurdun suyu alınarak hazırlanır. Normal yoğurt bekledikçe yeşilimsi bir su bırakır. Bu suyun içeriğinde yoğurdun sahip olduğu vitaminler, özellikle B2 vitamini vardır. Bu suyu dökmemelisiniz ve yoğurtla birlikte tüketmelisiniz. Süzme yoğurt yapılırken bu su ayrıldığı için içeriğinde normal yoğurda göre daha az vitamin olur. Süzme yoğurdun zararı diyebileceğimiz tek farkı budur. Ancak yoğurdun diğer faydalarından süzme yoğurt tüketerek yararlanmaya devam edebilirsiniz.
Gece Yoğurt Yemek Zararlımıdır?
Gece yoğurt yemek hakkında halk arasında göbek yağlarını erittiğine dair yanlış bir inanış vardır. Aslında gece yoğurt yemek zararlıdır. Bu hem sabah yorgun uyanmamıza neden olur, hem de kilo almamızda etkili olur. Normalde tüketilen besinlerin midedeki sindirim hızı 2 saat kadardır. Ancak uykuya daldıktan sonra vücut metabolizması yavaşlar. Bu yüzden midedeki sindirim süresi iki katına çıkar. Yani yedikleriniz 2 saat yerine 4 saatte sindirilir. Dolayısıyla bütün gece vücudunuz sindirimle uğraştığı için sabah kalktığınızda kendinizi yorgun hissedersiniz.
Ballı Yoğurdun Zararları?
Ballı yoğurt doğru şekilde ve uygun kişilerce tüketilirse zararı olmayan, aksine faydalı bir karışımdır. Öncelikle ballı yoğurt tam bir protein deposudur. Eğer protein almanızda bir sakınca yoksa ballı yoğurt tüketebilirsiniz. Gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi bu şekilde karşılayabilirsiniz. Ballı yoğurdun zararları pek olmasa da, kullanacağınız bal ve yoğurdun doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Piyasada sahte bal, katkı maddesi içeren yoğurt ne yazık ki çok fazla. Eğer faydalı etkilerinden yararlanmak için ballı yoğurt tüketiyorsanız, çocuklarınıza veriyorsanız doğal ve taze ürünler kullanmalısınız. Markasına ve kalitesine güvendiğiniz bal ve yoğurdu almalısınız.
Son Güncelleme : 13.04.2021 22:54:16
Yoğurdun Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
6 Yorum Yapılmış "Yoğurdun Zararları"
Geceler yogurt yeni Rae zarari varmi Huseyin . 28.04.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sunullah : Merhaba hüseyin bey geceleri yoğurt tüketmenin hiç bir zararı yoktur. Tam tersi bir durumdur ve vücudunuza faydalıdır. Uykunuzu daha iyi almanıza yardımcı olur. Gece yediğiniz yoğurt sizi yeni bir güne daha dinç ve diri halde uyanmanızı sağlar. Yoğurt vücudunuzdaki sıvı ihtiyacını karşılayacaktır. Gece yatarken yoğurt yemeniz sizin için daha sağlıklıdır. 29.10.2018 15:40:25
Berki : Geceleri yoğurt tüketmek, daha derin ve rahat bir uyku almanızı sağlayacaktır. Yoğurt içerisindeki mineral ve vitaminler insanlarda uyku yaptığı için daha rahat uyuyabilirsiniz. Bunun yanı sıra gece boyu vücudunuz için yoğurt, sıvı kaynağı olacaktır. 17.08.2018 22:08:02
Yaygır : yoğurdun fazla tükeltilmesi her besinin fazla tükeltildiği gibi zararları olur. aşırı tüketilen yoğurt sindirim sistemini bozar gaz ishal yapabilir. marketler de satılan yoğurtlar da katkı maddesi olduğu için buralardan aldığınız yoğurtlar sağlınızdan edebilir. fazla tüketilen yoğurtlar bağırsaklar da mikrop ve bakterilere yol açabilir. en besin de olduğu gibi bilinçli tüketilmeli. 28.08.2018 21:29:08
YOĞURDUN ZARARIMI OLUR ALLAHAŞKINA YAA Yusufhan . 18.04.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Ahmet Burak : Yoğurt bilindiği üzere sütün mayalanması ile elde edilen fermente bir üründür. Özellikle süt ve süt asidine hassasiyeti olan, ayrıca bu fermente ürünlere karşı dirençsiz bir vücuda sahip bireylerin tüketmesi sakıncalıdır. 17.08.2018 15:15:22
Yogurt sıfır kan gurubu icin zehirdir. Nã»r . 02.06.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Şahadeddin : Yoğurt, kemik ve iskelet yapısı üzerinde olumlu etkiler yaratan bir besin maddesidir. Potasyum, kalsiyum, sodyum, manganez, demir, C ve B12 vitaminleri içeren yoğurt, ayrıca omega-4 yağları bakımından da zengindir. Yoğurt genel olarak sağlık açısından zararlı bir besin değildir. Birçok besine nazaran ilaç tedavilerinin yanı sıra da tüketiminde hiçbir sakınca yoktur. 16.08.2018 16:31:06
zararından çok yararından bahsedilmiş Nazlıcan . 17.08.2016
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Gülrana : Nazlıcan hanım bu da demek oluyor ki besin içeriği bakımından yoğurt vücuda çoğu zaman faydalı etkidedir. Zararı çoğu zaman yoğurdun hazır olanlarında veya fazla tüketiminde görülür. Bu durumlar dışında günün her öğününde yenebilen, su ile karıştırılıp yemeklerin yanında içilebilen, kalsiyumdan zengin, doğal ve besleyici bir gıdadır. 17.08.2018 18:08:00
Yusuf, internete giriyon ama internet nedir onu bilmiyorsun. Yoğurdun Zararları yazarak yazı yazmak faydalarini diye yazanlarin arasinda Googoe aramalarinda daha avantajlidir. Rakibin çoksa farklilik yarat. Bu ayni kumaşı farkli tarzda kesip satmak gibi. Anladin. Aytaç . 16.10.2017
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak bir çok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin b...
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında nescafenin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda zara...
Kirazın Zararları
Kirazın zararları, kiraz lezzetli bir yaz meyvesidir. Lezzetli olduğu gibi sağlık açısından da faydalıdır. Kiraz meyvesi, kiraz sapı ve çekirdekleri sağlık için birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En önemli etkisi antioksidan özelliğid...
Nanenin Zararları
Nanenin zararları, Nane yüzyıllardır tüketimi yapılan bir bitkidir. Mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi çok eskilerden bu tara alternatif tıpta da başarı ile kullanılmaktadır. Nane sakız, şeker, ağız spreyi ve diş macunlarının içeriğinde de ...
Kekiğin Zararları
Kekiğin zararları yazısına geçmeden önce gelin hep beraber kekik nasıl bir bitkiymiş göz atalım. Kekik babagiller ailesine ait olan ve özellikle güneşli havayı çok seven bir bitkidir. Çorak toplarda yetişme gösteren, kökleri saçak şeklinde olan ve...
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık kullanılır. Özellikle bayanların kullanmaları gereken otlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bayan...
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları, Ağda, istenmeyen tüylerden arınmak, kurtulmak için kullanılan yapışkan çeşitli bir maddedir. Vücut bakımı için bayanların kıllarından kurtulma ve çok uzun süreli temizliğe sahip olması, aynı zamanda kıl köklerinin incelmesini sağla...
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları, Amonyak, isminin kökeni Eski Mısır'a dayanmaktadır. Ammoniakon Mısır Tanrısı Amon'un adı, Amon'dan çünkü bu madde eski yıllarda Libya'da bu tanrının tapınağı yanında hazırlanmakta idi. Amon tapınağını ısıtmada kullanılan deve ...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini sağlayan önemli etkenler arasındadır. Küfün ortaya çıkması için ilk önce uygun ortamın oluşması ger...
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağıdır. A ve K vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Antioksidan özelliği ile de sağlık açısından g...
Bekunis Zararları
Kükürtün Zararları
Tinerin Zararları
Nescafenin Zararları
Kirazın Zararları
Nanenin Zararları
Kekiğin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Ağdanın Zararları
Amonyak Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Balinin Zararları
Yoğurdun Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Susamın Zararları
Sandaloz Sakızı Zararları
Ters İlişki Zararları
Power Plate Zararları
Bulgurun Zararları
Yer Fıstığının Zararları
Cipsin Zararları
Yeşil Çayın Zararları
Avakadonun Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Leblebinin Zararları
Patlıcanın Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Burun Deldirmenin Zararları
Popüler İçerik
Balinin Zararları
Balinin Zararları, Bali toulen denen bir kimyasal madde içermektedir. Toulen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar verme...
Soğan Kürünün Zararları
Soğan kürünün zararları, soğanın Anavatanı Güneybatı olsa da tüm dünyada yetiştirilen bir sebzedir. Günümüzde soğan yeşil ve kuru soğan olarak yaygın ...
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadı...
Sandaloz Sakızı Zararları
Sandaloz sakızı zararları, sandaloz sakızı çok eski yıllardan günümüze kadar zayıflamak için kullanılan bir üründür. Günümüzde zayıflamak için yaygın ...
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ...
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkem...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022