Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kolonyanın Zararları

Kolonyanın Zararları


Kolonyanın Zararları, Kolonya, Çiçek, Limon ve Tütün, kokularının etil Alkol ile birleştirilmesi ile elde edilen, çok ağır kokusu olan bir çeşit parfüm dür. Toplum olarak bizim kültürümüze yerleşmiş olan, bayramlarda gelen konuklara şekerlemenin yanında kolonya ikram edilmesi, Hasta ziyaretine gidilirken çiçeğin yanında kolonya götürülmesi ve yine bayram ziyaretlerine giderken çikolatalarının yanında, kolonya da götürülmesi oldukça önemli bir gelenektir. Bu yüzden bizim ülkemiz de kolonya çok fazla tüketilmektedir. Bu kadar çok tükettiğimiz bir maddenin ne yazık ki, insan sağlığına birçok olumsuz etkisi vardır. Kolonyanın insan vücudunda, başta beyin olmak üzere birçok organa zarar verdiği belirlenmiştir.

Kolonyanın en çok rastlanan bazı zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz

  • Kolonya, beyne zarar verdiği için, koku ve tat alma duyularının etkisinin azalmasına yol açmaktadır.
  • Solunduğunda, kolonyanın içinde bulunan zararlı maddeler, İnsan vücuduna girerek, çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.
  • Genellikle ellerimize dökerek kullandığımız kolonya, derinin yapısının bozulmasına ve cildin tahriş olmasına neden olur. Tahriş olmuş bir cilt ise mikroplara açık hale gelir.
  • Kolonya cilde direk olarak temas ettiğinde, terleme yetisini kaybetmesine neden olarak, vücudun zararlı bakterilerin dışarı atmasını engeller.
  • Tuvaletlerden sonra birçok kişi, ellerini kolonya sürerek dezenfekte ettiğini düşünür. Bu çok yanlış bir davranıştır. Kolonya, mikropları öldürmediği gibi, cildi tahriş ederek mikropların derinin altından vücuda karışmasına neden olur.
  • Anneler genellikle bebeklerinin altlarını kolonyalı mendil ile temizlemeyi tercih ederler. Küçücük bir bebeğin cildi asla kolonya gibi, ağır bir kimyasal maddenin temasına dayanacak nitelikte değildir ve bebeğe çok zararlıdır. Annelerin bebeklerinin altını temizlerken, sabunlu bir bez ile silmeleri çok daha sağlıklı olacaktır.
  • Kolonyayı fazla kullanmak, insanların genetik yatkınlığı olduğu birçok hastalığın, tetiklenmesine neden olur.
  • Astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlığı olan insanların, kolonya solumaları, astım hastalarında astım krizi geçirmesine neden olmaktadır. Bronşiti olanlarınsa, geçici olarak nefes darlığı yaşamalarına neden olur.
  • Alkolik olan birçok insan alkol bulamadığı durumlarda kolonya içebilmektedir. Kolonya içildiğinde ise kalıcı körlüğe ve hatta ölüme neden olmaktadır.
  • Kolonya kullanırken kesinlikle gözle temas ettirilmesinden kaçınmak gereklidir. Göz merceğine, körlükle sonuçlanabilecek çok ciddi zararlar vermektedir.
  • Kalitesiz olarak, üretilen, kolonyalar, Alerji ve Egzama gibi, cilt rahatsızlarına neden olmaktadır.

Kolonya alırken nelere dikkat etmeliyiz?


Kolonyanın bizim ülkemizde çok kullanılması, merdiven altı üretimlerin artmasına neden olmaktadır. Bu ürünleri kullanmak, kesinlikle insanları dönüşü çok zor olan sağlık sorunlarına hatta, kısa vadede ölümlere götürür. Normal koşullarda bile üretilen kolonyanın zararlarını yukarıda belirtmiştik. Sahte ve kötü koşullarda üretilen kolonya gerçekten ölümle sonuçlanabilecek sağlık sorunlarına yol açar. Bu yüzden kolonya alırken, kalitesinden emin olduğunuz, doğru dürüst ve hijyenik olarak üretilmiş olan ürünler tercih edilmelidir. Ambalajsız ve açıkta satılan ürünler kesinlikle satın alınmamalıdır. Diğer bir dikkat edilmesi gereken şey ise sağlık bakanlığı onaylı olmasıdır.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

kolonya dezenfekte eder mi?

Bilimsel olarak kolonyanın iyi bir dezenfektan olduğu belirlenmiştir. Kolonya etil alkolden üretildiği için dezenfeksiyon oranı oldukça yüksektir. Özellikle kış aylarında el yıkama alışkanlığının soğukta azalması ve ve hava sıcaklığının düşmesi yüzünden grip gibi bulaşıcı hastalıklar toplumda daha fazla etkili olur. Bunu ellerinizi kolonya ile dezenfekte ederek aşabilirsiniz. Uzmanlara göre kolonya grip, nezle gibi bulaşıcı hastalıklardan % 90 oranında korunmayı sağlıyor. Evinize gelen konuklara bile kolonya ikram etmeniz mikropların yayılma riskini önler. Çünkü eve girene kadar toplu taşıma araçlarına binen, eeşyalarla, nesnelerle temas eden, hasta kişilerle yakın temasta bulunan konuklarınıza ikram ettiğiniz kolonya ellerini dezenfekte eder. Böylece enfeksiyon hastalıklarından korunmuş olursunuz. Bu eskiden kalan alışkanlığımız sayesinde kışı hastalanmadan geçirebiliriz. Ancak el yıkama alışkanlığımızdan da vazgeçmemeliyiz. Çünkü su ve sabunla yapılan temizlikte ellerimizi dezenfekte etmekte oldukça etkilidir. Dezenfekte etmek için sürekli kolonya kullanmak cildimizi tahriş edebilir. Ellerimizi yıkayacak olanağımız olmadığı zaman kolonyayı tercih edebiliriz.

kolonya içmek zehirlermi?

Kolonyanın içerisinde etil alkol bulunur. Etil alkolun içilmesi yemek borusunda tahrişe ve körlüğe neden olur. Ayrıca midede zehirlenmelere neden olabilmektedir. Kokusuyla bile insanlara zarar verecek olan kolonyaları içmenin ne tür zararlara yol açacağını tahmin etmek bile oldukça güçtür.

kolonya koklamak?

Kolonyayı pek çoğumuz koklayarak ferahlamaya çalışırız. Ancak kolonya koklamak bir anda yaşamımızı kabusa çevirebilir. Kolonya üretiminde normalde etil alkol kullanılır. Ancak üretim maliyetini düşürmek için daha ucuz olan ve zehirli kimyasallardan arındırılmamış olan metil alkolle üretildiğinde kolonya bir zehir haline gelebilir. Kolonyayı içmenizde kokladığınız zaman cilt yoluyla vücudunuza giriş yapar. 15 ml yani yarım çay bardağı kadar kolonya zehirlenmeniz için yeterli miktardır. Bazı kişiler alkol bulamadıklarında kolonya içerler. Eğer içinde metil alkol varsa bu kişiler zehirlenebilir. Yine ferahlamak için, nezle grip gibi hastalıklarda rahatlamak için ya da üzgün olduğunuz bir anda kolonya koklarsanız, metil alkolle üretildiyse aynı tehlikeyi yaşayabilirsiniz. Bu durumdaki kişiler bilinç kaybı ve derin solunum tablosuyla karşı karşıya kalırlar. Hastalarda ciddi derecede metabolik asidoz ortaya çıkabilir. Bunun sebebi ise kolonyadan solunum yoluyla alınan toksik etkisi bulunan metil alkoldür. Kolonya metil alkolden üretilirse karşınızda bir şişe zehir deposu olacaktır. Bu nedenle ucuz ürünleri, markasız kolonyaları kesinlikle almamanızı tavsiye ederiz.

kolonya saça zarar verir mi?

Kolonya içeriğinde limon tütün, lavanta gibi farklı esanslar bulunan, kimyasallar içeren etil alkol kullanılarak üretilen bir üründür. İçeriğinde kimyasallar bulunduğundan cildinize ve saçlarınıza kolonya sürmeyi alışkanlık haline getirmemelisiniz. Kolonya saça sürüldüğünde mutlaka bir zararı olacaktır. Özellikle uzun süre kullanımında saç derisinin Ph dengesini bozacağı için saç köklerine ve saç derisine zarar verebilir. Kolonyanın içeriğinde bulunan kimyasallar saç derisinde yanma, saç tellerinde beyazlama, saç dökülmesi gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Saç derisinde tahrişe yol açacağından bir süre sonra kaşıntı, kızarıklık ve kepeklenme gibi sorunlar yaşanabilir. Kolonyanın etil alkolden üretildiğini unutmamalıyız. Uzun süre saçlarınıza kolonya sürdüğünüzde saçlarınızın canlılığının, parlaklığının gittiğini mutlaka fark edeceksiniz. Kolonyayı uzun süre koklamak, cilde sürmek son derece sağlıksızdır. Saç köklerinin ilerleyen aşamada iyice zayıflamasına neden olacağı için saçlarınızda koparak dökülmeler başlayabilir. Ayrıca kepeklenme ve saçlarda kurumaya yol açabilir. Özellikle nasıl üretildiğini bilmediğiniz, ucuz satılan, markasız kolonya kullanımından kaçınmalısınız.

kolonya yüze iyi gelirmi?

Kolonya kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Kaliteli bir kolonya etil alkolden üretilmelidir. İçeriğindeki koku verici maddelerde sentetik yerine doğal olmalıdır. Kolonya yüze sürüldüğünde cildi kurutucu bir etki yapar. Çünkü içeriğinde alkol barındırmaktadır. Ayrıca hassas ciltlerde alerjik etkilere neden olabilir. Aşırı kolonya kullanımı ciltte terleme mekanizmasına olumsuz etki yapar. Kalitesiz kolonyalarda maliyeti düşürmek için etil alkol yerine metil alkol kullanıldığından, bunların kesinlikle yüze sürülmemesi hatta hiç kullanılmaması gerekir. Böyle üretilen kolonyalar başta kanser gibi hastalıklar olmak üzere körlük gibi ciddi sorunlara neden olabilir.

koltuk altına kolonya sürmek?

Kolonya etil alkol ile üretilen bir üründür. Toplum en fazla kullanılan kolonya limonlu olanıdır. Konuklarımızı ağırlarken kolonya ikram etmekte geleneksel bir alışkanlığımızdır. Bunun dışında tıraştan sonra ya da terlemeye önlem olarak ta kullanılır. Özellikle koltuk altına kolonya sürmek belki ilk anda ferahlamaya yardımcı olabilir. Ancak kolonyanın ter kokusunu önleyen bir özelliği bulunmaz. Aksine bir süre sonra ter kokusuyla birleştiğinde istenmeyen bir kokuya neden olabilir. Ayrıca kolonya cilt altına da nüfuz eder ve ciltte lekelenmeye yol açabilir.

yüze kolonya sürmek?

Toplum olarak kolonya kullanma alışkanlığımız oldukça yaygındır. İçeriğinde etil alkol, su ve esans olan kolonya normal koşullarda yüze sürüldüğünde bir zarara neden olmaz. Ancak bazı kişilerde alerjik etkilere yol açabilir. Ayrıca sıkça ve uzun süre yüze kolonya sürmek ciltte kurumaya neden olabilir. Ciltteki ter bezlerini etkileyerek terlemeye engel olabilir. Bunun etkisiyle cildin bakterilerle mücadelesinde de olumsuz etkiler yapar. Özellikle erkeklerin tıraş sonrasında yüzlerine kolonya sürmesi çok yaygındır. Bunu alışkanlık haline getirenlerde ciltte lekelenme sorunu ortaya çıkabilir.

vajinaya kolonya sürmek zararlımı?

Kolonyanın deri üzerine bazı zararları olduğu tespit edilmiştir. İçeriğinde etil alkolün yanı sıra, koku verici ve renklendirici bazı kimyasalları da içerir. Vajina ise yapısı itibariyle dış ortamdan steril ve hassas bir mukozaya sahiptir. Bu hassas organizasyona kolonya sürmek zarar verir. Vajinada kızarıklık ve yanma hissine sebep olur. Uzun süre kullanımında vajina dokusunu olumsuz etkiler. salgı yapan hücrelerin ölümüne neden olur vajina sterilitesi aksar.

ayağa kolonya sürmek?

Ayaklar bütün vücudun ağırlığını taşımak zorunda olan yapılardır. Özellikle uzun süre ayakta kalmak zorunda olanlar, ayakta çalışanlar ve uzun yürümek zorunda kalanlar ayak yorgunluğu ve ayak şişmesinden yakınırlar. Sıcak havalarda ayakların şişmesine neden olur. Bir yandan ayak yorgunluğu, bir yandan ayak şişmesi herkes için zor bir durumdur. Bunlar için kolay çözümler üretebilirsiniz. Ayaklarınızı sıcağa yakın suyun içinde bekletmek yorgunluğunu alabilir. Ama şişlikler için çare olmaz. Ayağa kolonya sürmek, 5-10 dakika kadar kolonya ile masaj yapmak ayaklarınızdaki, ayak bileklerindeki şişliklerin inmesine yardımcı olacaktır. Böylece ayakların sıcaklığını alır, şişmelerine de engel olabilirsiniz. Bunun için limon kolonyası kullanmanızı tavsiye ederiz.

bebeklere kolonya sürülür mü?

Hayır, bebeklere kolonya sürülmemelidir. Kolonya genellikle yüksek oranda alkol içeren bir dezenfektan olarak kullanılır. Bebeklerin hassas ciltleri vardır ve alkol içeren ürünlerin cilde teması cilt tahrişine veya yanmalara neden olabilir. Ayrıca, bebeklerin solunum sistemleri de alkol buharlarına karşı hassas olabilir. Kolonya kullanımıyla birlikte buharların solunması, solunum problemlerine yol açabilir. Bebeklerin temizliği için genellikle düzenli su ve bebek şampuanı kullanmak önerilir. Bebeklerin ellerini veya yüzlerini temizlemek için yumuşak bir bez veya ıslak mendil tercih edebilirsiniz.
Son Güncelleme : 21.01.2024 02:38:12
Kolonyanın Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kolonyanın Zararları Yorumları
şifre

5 Yorum Yapılmış "Kolonyanın Zararları"
kolonya zarar vermez ya tabi içilmediği sürece
Mavi . 07.01.2016
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kısaca yazsaniz olmaz miydi
Ilayda . 09.04.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Rebul kolonyadan şaşmayın
Muro . 14.09.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Ben kolonya ile osbir çekiyorum mesela bi zarari yok tavsiye ederim güzel yakiyo :D
Kado . 11.06.2017
CEVAP YAZ
benim kardeşim içti allah korudu kardeşim ölmedi ve zehirlenmedi bilginize
Ahmet Astubar . 07.08.2017
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024