Hacamatın Zararları Nelerdir?
11 Temmuz 2024

Hacamatın Zararları Nelerdir?

Hacamatın Zararları

Hacamat, uzman kişiler tarafından yapıldığında genellikle zararsız bir uygulamadır. Ancak, bilinçsiz veya yeterli eğitime sahip olmayan kişiler tarafından yapıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu da hacamat yaptıran kişilerin sağlığını tehlikeye atabilir ve ciddi hasarlara neden olabilir.

Hacamatın tarihi çok eskiye dayanmaktadır. Özellikle Peygamber Efendimiz (S.A.V.), bizzat kendisi hacamat yaptırmıştır. Hatta hacamat hakkında pek çok hadisi şerifi bulunmaktadır. Bunlardan birkaçını paylaşmak gerekirse:
Müslim: İbnu Abbas der ki: “Resulullah (S.A.V.) Miraç gecesinde, hangi melek cemaatine rastladıysa; ‘hacamat olmaya devam et! Ümmetine de hacamat olmalarını emret!’ derlerdi.”

Buhari: Hz. Peygamber (S.A.V.) bizzat kendisi Ebû Taybe adında bir Haccâm'a hacamat yaptırmış ve başından kan aldırıp haccâma ücretini ödemiş ve şöyle buyurmuştur: "Kan aldırma yollarının en güzeli hacamattır. (Yahut hacamat sizin en iyi tedavi yollarınızdır.)"

İbn Mace: "Hacamat olmak aç karnına daha faydalıdır. Hacamat olmak aklı ve hıfzetme (ezberleme) gücünü arttırır. Hâfız olanın da hıfzetmek kabiliyetini kuvvetlendirir. Artık kim hacamat olmak isterse Allah'ın ismini anarak perşembe günü hacamat olsun."


Hacamatın bilindik bir zararı olmamaktadır. Ancak uygulayacak olan kişinin uzmanlığı çok önemlidir. Aynı zamanda hacamat yaptırmak için ayın belli günleri vardır. Bu günlerde yapılan hacamatın daha etkili ve tesirli olduğu söylenmektedir. Özellikle hacamatın faydasını manevi olarak almak isteyen kişiler, ilkbahar ve sonbahar mevsiminde hacamat olmalıdırlar. Sünnete göre hacamatın makbul olduğu faydalı günler hicri 17, 19 ve 21'dir. Bir de hacamatın en etkili olduğu gün hicri takvime göre üçüncü hafta yapılanıdır. Bu hafta içerisinde ayın çekim gücü fazla olmaktadır. Bazı hadislere göre pazartesi günü, salı günü ve perşembe günü hacamat yapılması; ayın içinde ise 17, 19, 21'inci günleri manevi anlamda en iyi olan günlerdir. Eğer kişi maneviyat için hacamat yaptıracak ise bu günleri beklemesi daha iyi olacaktır.

Hacamatın Faydaları Nelerdir?

  • Hacamat, tıkanık olan kılcal damarların açılmasında fayda sağlar; bu da kişinin vücudunda birikmiş olan pis kanın atılmasını kolaylaştırır.
  • Kişilerde görülen baş ağrısı, baş dönmesi ve uyku sorunu gibi problemleri giderir.
  • Bayanlarda sık görülen adet düzensizliği ve adet döneminde görülen komplikasyonları giderir.
  • Basur, varis ve böbrek hastalıklarına iyi gelir.
  • Çocuklarda asabiyet, huzursuzluk, huysuzluk ve sinirli hallerine iyi gelir.
  • Karaciğer ve dalak gibi organları uyarır.
  • Yüksek tansiyona iyi gelir ve iç kanamayı da durdurur.
  • Cilt problemlerine fayda sağlar, hayız kanının normal ölçülerde gelmesini sağlar ve hormon bozukluklarını giderir.
  • Safra kesesi, pankreas ve prostat hastalıklarına iyi gelir.
  • Kansızlığa, bel tutulmasına ve boyun tutulması gibi sorunların giderilmesinde fayda sağlar.
  • Kronik kabızlık şikâyeti olan ve idrar yolu enfeksiyonu sorunu olan kişilerin iyileşmesinde fayda sağlar.
  • Göz hastalıklarına ve saç dökülmesine fayda sağlar.
  • Çeşitli hastalıkları önler ve kişilere adeta şifa saçar.
  • Zehirlenmelere iyi gelir ve kişinin olası bir zehirlenme karşısında kafasından hacamat olması önerilir.
  • Özellikle omuz kısımlarına yapılacak olan hacamat, nefes darlığı sorununa, bronşite ve astım hastalığına iyi gelir.
  • Migren ve şiddetli baş ağrısı çeken kişilerin başının arka kısmına hacamat yaptırmaları önerilir.

Ekstra Bilgiler

Hacamatın doğru uygulanması, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve uzman kişiler tarafından yapılması son derece önemlidir. Hacamat, doğru yapıldığında sağlık açısından faydalı olabilirken, yanlış uygulandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, hacamat yaptırmadan önce mutlaka uzman bir sağlık profesyoneline danışılmalı ve güvenilir bir merkezde bu işlemi yaptırmalısınız.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

onur

02 Haziran 2024 Pazar

ben hacamat yaptırdım ama bünyeme ağır geldi ve tansiyonum düştü 6 ya hastanelik oldum tansiyonum bir hafta düşük gezdim sabahlarıda kaktığımda belim ağrıyor anlam veremedim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hacamat yaptırdıktan sonra yaşadığınız olumsuz etkiler üzücü olmuş. Hacamatın tansiyon üzerinde düşürücü etkileri olabileceği ve bazı kişilerde bu tip reaksiyonların görülebileceği bilinmektedir. Bel ağrısının ise ayrı bir sebebi olabilir, belki de vücudunuzun o dönemde yaşadığı stres veya fiziksel etkilere bağlı olabilir. Ancak bel ağrısı devam ediyorsa mutlaka bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. Sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle, geçmiş olsun.

soru

esra

02 Haziran 2024 Pazar

ben ikidir hacamat yaptırıyorum
faydalar arasına iltihaplı romatizma ve tiroit hastalığına diş eti iltihaplarına, beyin kanamalarına bel fitığına da iyi gelir. ben troit için yaptırıyorum bunun yanı sıra unutulmuş sülük tedavisi uyguluyorum. şifa Allahtan. herkes için şifa diliyorum.
onur bey benim hacamat hocam erkeklerin daha çok etkilendiğini, hatta bayılmalar, şeker yükselmesine tansiyon düşmesi neden olduğunu söyledi. yan etki olarak değil tamamen pisikolojik. :) asla ehli biri tarafından yapılıyorsa zararı yoktur. zaten hiç bir ilaçta kullanılmıyor.
küçüklüğümüzden bu yana kullandığımız ilaçları bünyemiz bir kısmını idrarla, bir kısmını terle, bir kımınıda deri altına iterek kanın temizliğini sağlar. işte deri altındaki o pis kan alınıyor. korkmayın yaptırın.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hacamat tedavisi hakkındaki deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sağlık sorunlarınız için faydalı olduğunu düşündüğünüz bu tedavileri uygulamanız umarım size iyi gelir. Ancak herkesin vücudu farklı tepkiler verebilir, bu nedenle dikkatli ve uzman kontrolünde hareket etmek önemli olabilir. Sağlık dolu günler dilerim.

soru

mahmutusta

31 Mayıs 2024 Cuma

ben yararına zararına bakmam benim efendim yapın demiş gerisi beni ilgilendirmez

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii ki, aslında bu tutum oldukça doğru bir yaklaşım olabilir. Bazı durumlarda, kararları verirken sadece kendi sorumluluğumuzu üstlenmek ve başkalarının etkilerinden bağımsız şekilde hareket etmek önemli olabilir. Ancak, bazen aldığımız kararların ve eylemlerin etkilerini daha geniş bir perspektiften değerlendirmek de faydalı olabilir. Sonuçta, tamamen izole bir şekilde hareket etmek yerine, çevremizdeki etkileşimlerin farkında olmak ve bunları göz önünde bulundurmak daha sağlıklı kararlar almamıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, bazen "beni ilgilendirmez" yaklaşımının sınırlarını belirlemek ve duruma göre esnek davranmak da önemli olabilir.

soru

oyyoman lmpire

29 Mayıs 2024 Çarşamba

zararı hiç yoktur sadece steril olarak yapılmalı

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Steril bir şekilde yapılan zararı olmayan bir işlem, herhangi bir risk taşımamaktadır. Bu nedenle, sterilite kurallarına uyulduğunda herhangi bir olumsuz etki ya da zarar oluşmaz. Bu yüzden yapılan işlemin steril şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

soru

zARARSIZ

27 Mayıs 2024 Pazartesi

sitede neredeyse herseyin bir zarari var ama insanin vucudundan kan cekmek icin yapilan bir islemin hic zarari yok mu? Komik olmayin Allah askina Kilcal damarlara verdigi zarar bir yana dolasim problemlerinden, bobrek problemlerine kadar bir cok zarari vardir hacamatin.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Saygıdeğer kullanıcı, vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Kan alımı veya hacamat uygulamasının vücut üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda doğru bilgilendirmeler yapmanız önemlidir. Bu tür geleneksel uygulamaların sağlık açısından riskli olabileceği ve uzman kontrolünde yapılmaları gerektiği konusunda farkındalık yaratmak önemlidir. Sağlık konularında bilinçli ve doğru bilgiye dayalı kararlar almak her zaman en doğrusudur. Teşekkürler.

soru

Cumali

24 Mayıs 2024 Cuma

Bende hacamat oldum ama çok fazla kan gelmedi yanımdaki arkadaşların tüp doldu benimki çok az oldu

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Cumali, herkesin vücut yapısı farklı olduğu için hacamat sırasında çıkan kan miktarı da değişebilir. Bu durum, senin sağlık durumun, kan dolaşımın, ve uygulama yapılan bölge gibi fakörlere bağlı olabilir. Az kan çıkması illa ki bir sorun olduğunu göstermeyebilir. Ancak, için rahatlırmak için uzman bir doktora ya da hacamat konusunda deneyimli bir uzmana danışmanı tavsiye ederim. Sağlıklı günler dilerim.

2. Cevap
cevap

Beyzade

Eğer hacamatı yapan kişi aynıysa iki seçenek vardır.birincisi sizin vücudunuzda yanınızdaki arkadaşlarınızınkinden daha az pis kanınız vardır.İkinci seçenek ise vücudunuzda bulunan kanın az olması yanı kansızlık denilen hastalığın olması bir doktora gitmenizi tavsiye ederim.

soru

zeynep

21 Mayıs 2024 Salı

ben hiç yapmadım ama çok değişik bir şey

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii ki, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Sormak istediğiniz bir şey var mı veya daha fazla bilgi istiyor musunuz?

soru

hacer

19 Mayıs 2024 Pazar

Yozgat ta hacamat yaptıracak güvenli bir yer var mı acaba ben de yaptırmak istiyorum birazda korkuyorum

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, Yozgat'ta hacamat yaptırabileceğiniz güvenilir yerler hakkında bilgi almak için yerel sağlık kuruluşlarına veya alternatif tıp merkezlerine danışabilirsiniz. Ayrıca, yaptırmadan önce referansları ve hijyen koşullarını araştırmanız önemlidir. Sağlıklı günler dilerim!

soru

Osman

12 Mayıs 2024 Pazar

Arkadaslar gecen gun hacamat satin aldim ve kendim omuzumaa bugun yaptim baya bi cekti yani kan felan cikmadi disina herhangi bi bilgimde yok bu konu hakkindaa tekrar sokmek zorundaa kaldim bi yere gitmem gerek ti soktum kan felan yoktu ama omuzum kizarmis sucuktan farki yoktur ne yapmam gerek zarari varmi

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Osman, hacamat konusunda tecrüben yoksa ve yeterli bilgiye sahip değilsen, bu tür işlemleri kendin yapman riskli olabilir. Kızarıklık ve sucuğa benzer bir görüntü, vakumun fazla güçlü olduğunu veya yanlış teknik kullanıldığını gösterebilir. En iyisi, bu tür işlemleri profesyonel birine bırakman. Kızarıklık geçmezse veya ağrı hissetmeye başlarsan bir sağlık profesyoneline danışmanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun!

2. Cevap
cevap

Tutkun

Geçmiş olsun Osman Bey. bu tür tedavilerin bilimsel bir niteliği olmadığı hiçbir bilgiye sahip olmayan kişilerin hacamatı kendi başlarına uygulamaları oldukça yanlıştır. Bence omzunuz için kısa süre içinde bir hekimden yardım almanız gerekir.

soru

Burcu

10 Mayıs 2024 Cuma

İlk kez denemek için boyun-omuz bölgeme yaptırdığımda inanılmaz faydasını gördüm, daha sonra bele de yaptırdığımda yıllardır düzelmeyen ağrılı adet dönemim bile düzeldi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Tıbbi açıklamasında gayet bilime uygun.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Burcu hanım,

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Görüşlerinizin başkaları için de yol gösterici olacağına inanıyorum. Boyun-omuz bölgesi ve bel bölgesine yaptırılan uygulamaların bu kadar olumlu sonuçlar vermesi gerçekten sevindirici. Tıbbi açıklamalarının da bilime uygun olması, bu tedavi yönteminin etkisini ve güvenilirliğini artırıyor. ޞahsen ben de denemeyi düşünebilirim. Tavsiyeniz için tekrar teşekkürler!

Sevgiler,

2. Cevap
cevap

Nadim

Merhaba, hacamat uygulamasının faydaları tamamen kanıtlanmıştır. Burada dikkat etmemiz en önemli unsur, temiz ve hijyenik olan merkezleri seçmemiz olacaktır. Çünkü tamamen kanlı bir işlem olduğu için enfeksiyon ve taşıyıcılık riski çok yüksektir.

soru

ilkay eker

07 Mayıs 2024 Salı

Ben boyle bir sadistlik gormedim arinmak istiyorsaniz gidin kizilaya kan verin ayrica hacamat diye ovdugunuz sey zaten kan aldirmak en azindan kaniniz bir ise yarar

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kişisel görüşlerinize saygı duyuyorum, fakat her bireyin sağlık yöntemleri ve inanışları farklı olabilir. Hacamat, bazı kişiler tarafından sağlıklarına katkıda bulunduğu düşünülen geleneksel bir uygulama. Kızılay'a kan bağışında bulunmak da elbette çok değerli bir davranış. İkisinin de farklı amaçlara hizmet ettiğini unutmayalım.

soru

rüya

01 Mayıs 2024 Çarşamba

ben bi kaç kere yaptırdım.farklı kişilere .ama birinin yaptığı beni olumsuz etkiledi.uzmanına yaptrırn derim ben.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, deneyimlerinizin olumsuz bir sonuç verdiğini üzücü bulduğumu belirtmek isterim. Herkesin cilt yapısı farklı olduğu için bazı uygulamalar bazı kişilerde istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Uzman bir dermatolog veya estetik uzmanına danışarak daha güvenilir ve doğru sonuçlar elde edebilirsiniz. Sağlıklı ve başarılı bir uygulama geçirmenizi dilerim.

soru

Emin

23 Nisan 2024 Salı

Kan vermek hacamat sayılır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Emin, kan vermek ile hacamat arasında farklılıklar vardır. Kan vermek, sağlık kurumlarında yapılan, ihtiyaç sahiplerine kan sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir. Hacamat ise geleneksel bir tedavi yöntemidir ve genellikle vücudun belirli noktalarından küçük kesiler açılarak kan çıkartılması işlemini ifade eder. Bu nedenle, kan vermek hacamat sayılmaz.

2. Cevap
cevap

Vecihi

Merhaba, havamat vücutta birikip pıhtılaşmış kanın deriye küçük çizikler atılıp vakkumla çekilme işlemidir. Kan verme ise damar yolu ile alınan ve başkalarına verilebilen bir türdür. Dolayısı ile aynı şey sayılmaz ama her ikisi de insan sağlığı için faydalıdır. Geçmiş olsun.

3. Cevap
cevap

Edgüalp

Merhaba Emin Bey. Hacamat işleminde bölgede birikmis olan pis kan farklı yöntemlerle alınmaktadır. Bu kan derinin hemen alt tabakasında yer alır ve vücutta bulunan kirli kanlardan oluşur. Ancak kan verme işleminde damardaki vücut icin kullanılan asıl kan alındığı içi çok büyük zararı olmadığı gibi faydası da olmaz.

soru

Samet

20 Nisan 2024 Cumartesi

Her ay yaptirmak abartili degil mi. 3 ayda bir yaptirmanin makul oldugunu okumustum.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Samet, bu konuda haklı olabilirsin. Her bireyin cilt tipi ve ihtiyaçları farklı olduğundan, bazı insanlar için her ay bakım yaptırmak gereksiz olabilir. Genellikle cilt bakımı uzmanları, cilt tipine ve kişisel ihtiyaçlara bağlı olarak 1 ila 3 ay arasında bir sıklık önerirler. Eğer cildinle ilgili özel bir durum yoksa, 3 ayda bir yaptırmak da gayet makul bir seçenek olabilir. Yine de en doğru kararı bir dermatolog ya da cilt bakım uzmanı ile görüşerek alman faydalı olacaktır.

2. Cevap
cevap

Sediye

Merhaba Samet Bey, hacamat işlemi her ay yapılabilecek bir işlemdir. Her ay yaptırmanın herhangi bir zararı bulunmaktadır. Ancak belirttiğiniz gibi üç ayda bir de yapmanızda faydalar olacaktır. Bu tamamen sizin isteğinize bağlı bir durumdur.

3. Cevap
cevap

Ömer Kaan

Merhaba, araştırmalarıma göre İbni Sina seneler önce Tıbbın Kitabında sağlıklı bireylerin yılda 2 veya 3 defa hacemat yaptırmaları gerektiğini yazmış. Ancak o zaman sağlıklı beslenme vardı, ürünler, yiyecekler organikti, katlı maddesi yoktu. Bu zamanda bu imkanlar olmadığı için ayda 1 defa yapılmasının uygun olduğu düşünülüyor.

soru

murat 68

15 Nisan 2024 Pazartesi

dün hacamat yaptırdım bu gün sabah dan itibaren kafamda şiddetli ağır cekmekdeyim sizce neden olabilir

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Murat 68,

Hacamat sonrası bazı insanlar baş ağrısı yaşayabilir. Bunun nedeni, vücudun kan akışındaki değişiklikler ve toksinlerin atılma süreci olabilir. Ayrıca, hacamat sonrası yeterince su içmemek de baş ağrısına neden olabilir. Eğer baş ağrınız devam ederse veya şiddetlenirse, bir sağlık profesyoneline danışmanız faydalı olacaktır. Geçmiş olsun.

2. Cevap
cevap

Benay

Merhaba Murat Bey, meydana gelen ağrılar vakumun etkisi de olabilmektedir. bu ağrılar iki gün içerisinde ortadan kalkmaz ise mutlaka uzman bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Ancak genellikle herhangi bir sorun olmadığı gibi birkaç gün içerisinde bu ağrılar ortadan kalkmaktadır.

3. Cevap
cevap

Tükelay

Hacamat, derinin üst katının ince bir tabaka şeklinde ve sık kesilerle kesilip kan akışı oluşmasını sağlamaktır. Eğer bu kesiler derin ve yoğun bir şekilde yapılmışsa ağrı, yanma vb. şikayetler görülebilir. Elbette kullanılan malzemenin temiz olmaması ve kalitesiz üründe ağrıya sebebiyet verir.

soru

Ali

08 Nisan 2024 Pazartesi

Hacamat tıbbi bir işlem değildir plesoba etki den başka bir şeyde değildir kirli kanı zaten akcigerler temizler kirli kan dediğiniz oksijenden fakir dokudan dönen kandır hacamata hiç gerek yoktur

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ali Bey, görüşlerinize saygı duyuyorum. Hacamat konusunda farklı düşüncelerin ve bilimsel tartışmaların olduğu bir gerçek. Bazı insanlar hacamatın faydalı olduğuna inanırken, bazıları da sizin gibi tıbbi bir dayanağı olmadığını düşünüyor. Her iki tarafın da görüşlerini anlamak ve saygı duymak önemli. Bilimsel veriler ve kişisel deneyimler zamanla bu konuda daha net bir görüş oluşturmamıza yardımcı olabilir.

2. Cevap
cevap

Yasun

Hacamat tıbbi bir işlem değildir yorumu tamamen yanlıştır. Tıbben bizzat desteklenen hacamat tıp fakültelerimde derslerde ve ders sonrası eğitimlerle öğretilmektedir.

soru

adem uçar

06 Nisan 2024 Cumartesi

Ben 2 seans hacamat yaptırdım.Çok güzel bir tavsiyeymiş.neden daha önce yaptırmadım diye kendime kızıyorum.Gözlerim açıldı .Daha dinç hissediyorum.
Tüm inanan kardeşlerime tavsiye ediyorum.Hiç bir acı yok.Sadece bir Müslüman olarak inanın ve korkmayın.Korkacak bir şey yok

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Adem Uçar, deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Hacamatın size bu kadar iyi gelmesine sevindim. İnsanların sağlıklı yaşam yöntemlerini keşfetmeleri ve bunlardan fayda görmeleri gerçekten harika. Tavsiyeniz de oldukça değerli. Umarım sizin gibi diğer insanlar da cesaret edip deneme fırsatı bulurlar. Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

2. Cevap
cevap

Ersalmış

Merhaba. Hacamat yaptırmak peygamber efendimizin sünneti seniyyesinden biridir. Özellikle sağlık açısından kirli kanın dışarıya çıkmasını sağlayan sağlık açısından birçok fayda barındırmaktadır. Hacamat tıkanık olan kılcal damarların açılmasında fayda sağlıyor bu da kişinin vücudunda birikmiş olan pis kanın atılmasını kolaylaştırıyor. Migren ve şiddetli baş ağrısı için çok faydalıdır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

l carnitine nedir

l carnitine nedir

Elektrikli Battaniyenin Zararları

Elektrikli Battaniyenin Zararları

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

göze zeytinyağı girerse ne olur

göze zeytinyağı girerse ne olur

Zeytinyağının Zararları Nelerdir?

Zeytinyağının Zararları Nelerdir?

Kirazın Zararları Nelerdir?

Kirazın Zararları Nelerdir?

hayıt tohumu ne kadar süre kullanılır

hayıt tohumu ne kadar süre kullanılır

Çileğin Zararları Nelerdir?

Çileğin Zararları Nelerdir?

Güncel

emziren anneler propolis kullanabilirmi

emziren anneler propolis kullanabilirmi

Güncel

elma sirkesi boğazı tahriş eder mi

elma sirkesi boğazı tahriş eder mi

Güncel

potasyum hidroksit halk arasındaki adı

potasyum hidroksit halk arasındaki adı

kan verirken mide bulantısı

kan verirken mide bulantısı

ay çekirdeği şekeri yükseltirmi

ay çekirdeği şekeri yükseltirmi

kan vermenin spora etkisi

kan vermenin spora etkisi

alıç sirkesi mideye zararlımı

alıç sirkesi mideye zararlımı

Patatesin Zararları Nelerdir?

Patatesin Zararları Nelerdir?

Kitle İletişim Araçlarının Zararları

Kitle İletişim Araçlarının Zararları

Aroma Vericilerin Zararları

Aroma Vericilerin Zararları

Arsenik Zararları Nelerdir?

Arsenik Zararları Nelerdir?

karpuz şişkinlik yaparmı

karpuz şişkinlik yaparmı

İnternetin Zararları Nelerdir?

İnternetin Zararları Nelerdir?

arı poleni nasıl kullanılır

arı poleni nasıl kullanılır

zerdeçal kaşıntı yaparmı

zerdeçal kaşıntı yaparmı

Keçi Sütünün Zararları Nelerdir?

Keçi Sütünün Zararları Nelerdir?

ananas şeker miktarı

ananas şeker miktarı

Kadmiyum Zararları Nelerdir?

Kadmiyum Zararları Nelerdir?

tahin şeker hastalığına iyi gelirmi

tahin şeker hastalığına iyi gelirmi

ananas mide ağrısı yaparmı

ananas mide ağrısı yaparmı

sodada şeker varmı

sodada şeker varmı

küf kokusu zararları

küf kokusu zararları

bozuk insülin yan etkileri

bozuk insülin yan etkileri

Lahananın Zararları Nelerdir?

Lahananın Zararları Nelerdir?

Burun Deldirmenin Zararları Nelerdir?

Burun Deldirmenin Zararları Nelerdir?

İğneli Epilasyonun Zararları Nelerdir?

İğneli Epilasyonun Zararları Nelerdir?

Üzüm Çekirdeğinin Zararları Nelerdir?

Üzüm Çekirdeğinin Zararları Nelerdir?

midyenin içindekiler

midyenin içindekiler

tırnak yemek ne gibi hastalıklara yol açar

tırnak yemek ne gibi hastalıklara yol açar

Demli Çayın Zararları Nelerdir?

Demli Çayın Zararları Nelerdir?