Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Limonun Zararları

Limonun Zararları

Limonun zararları, limon sağlık açısından faydası olan önemli meyvelerden bir tanesidir. Özellikle içerisinde bol miktarda C vitamini bulunduğu için bol miktarda tüketilmesi tavsiye edilir. Çeşitli hastalıkların iyileşme sürecini hızlandıracak olan limon yemeklerin içerisinde veya su ile karıştırılıp tüketilebilir. Bir kişinin günde alması gereken C vitaminini limon rahatlıkla karşılayabiliyor. Bunun için kabukları soyulmuş bir tane limon tam anlamıyla C vitamini deposu olacaktır. Eğer limon size çok ekşi geliyor ve tüketemiyorsanız yemeklerin ve salataların içerisine suyunu ilave edip faydalarından yararlanabilirsiniz.

Genel sağlık ve vücut bakımı için son derece faydalı olan limon her mevsim bulunması mümkün olan meyveler arasındadır. Böbrek, karaciğer ve bağırsakların temizlenmesin de fayda sağladığı gibi vücudu serbest radikallerden koruyup birtakım hastalıkların bulaşmasını engellemektedir. Ayrıca limon sadece aroma verici ve lezzet verici olarak kullanılmamakta ve saç bakımı, cilt bakımı, ağız sağlığı için de tercih edilmektedir. Özellikle saçların rengini açmada fayda sağlayan limon suyunu su ile karıştırıp saçlara sürülür güneşe çıkılırsa saçların rengini de fark edilecek şekilde açacaktır.

Limonun Zararları Nelerdir?

  • Fazla miktar limon tüketilir ise diş eti kanamalarına yol açabilir.
  • Aşırı limon tüketilmesi sinir sistemine zarar verebilir.
  • Kilo vermek istemeyen kişilerin limonu dikkatli kullanmaları gerekir. Aksi halde kilo verdirmeye fayda sağlayan meyve arasında ilk sıralarda yer alır.
  • Çok fazla tüketilmesi halinde gözün görme gücünde zayıflamalara yol açabilir.
  • Limonu saf haliyle direk olarak cilde sürmek cildin tahriş olmasına yol açabilir.
  • Ağızlarında yara olan kişilerin aşırı limon tüketmemeleri önerilir. Asitli olduğundan dolayı yaraların kanamasına neden olabilir.
  • Tansiyon hastası olan kişilerin fazla limon tüketmemeleri önerilir. Tansiyonun düşmesine de neden olabilir.
  • Limonun içerisinde fazla oranda asit yer aldığı için mide asidi, ülser ve gastrit gibi sorunlara neden olabilir.

Limon Faydaları Nelerdir?

  • Anti bakteriyel bir meyvedir ve pek hastalığa karşı iyi gelir.
  • Ağız da oluşmuş olan bazı bakterilerin yok olmasını sağlayıp ağız sağlığını da korur.
  • Saç sorunlarına iyi gelir, kepek ve dökülme gibi şikâyetleri en aza indirir.
  • Limon bazı birtakım faydalı maddeler ile karıştırılıp cilde masaj yapılırsa cildin temizlenmesini sağlar ve aynı zamanda parlatır.
  • Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıkların iyileşmesinde kullanılır.
  • Demir, fosfor, mineral ve kalsiyum açısından zengindir. Bu nedenden dolayı da kemiklerin güçlenmesinde fayda sağlıyor.
  • Metabolizmayı hızlandırdığı gibi bağırsaklarda olan bakterilerin yok olmasın da fayda sağlıyor.
  • Meme kanseri, kolon kanseri ve prostat kanseri gibi ciddi hastalıkların iyileş sürecini hızlandırıyor.
  • Kilo verme sürecinde tüketilecek olan limon kişilerde yağ yakımı hızlandırıp kilo vermeyi de kolaylaştıracaktır.
  • Viral enfeksiyon ile iyi bir mücadele edicidir.
  • Sivilce ve akne izlerinin giderilmesi için limon maskesi tavsiye ediliyor. Bunun için aynı miktar su ve limon suyunu bir kâse de karıştırın ve pamuğu hazırladığınız su ile ıslatıp cildinizi silin. Bu işlemi her gün uygulayabilirsiniz.
  • Göz sağlığına iyi geldiği gibi beyin sağlığı açısından da faydalıdır.
  • Kişilerde ağız kokusunu gidermeyi sağlıyor ve taze bir nefes veriyor. Özellikle gün arasında az miktar limon kabuğu çiğnemek ağız kokusunu giderecek ve ferah bir nefes verecektir.
  • Limon iskorbüt hastalığının tedavisinde kullanılabilir. Bu hastalık C vitamininden yoksun kişilerde sık görülmektedir ve görülme yaşı da 40 ve üzeridir.

Limon Nasıl Kullanılır?


Öncelikle sayısız faydaya sahip olan limonun kullanım alanı da oldukça geniştir. Cilt bakımı için limon ve suyu karıştırıp cilt bu ile temizlenir ise cildin rengini açacaktır ve lekelerin giderilmesinde de fayda sağlayacaktır. Zayıflamak isteyen kişiler her gün bir litre suyun içerisine yarım çay bardağı taze limon suyu ilave edip aç veya tok karnına tüketilirse zayıflaması kolaylaşacaktır. Yemeklerin içerisine, salatalara ve tüketilen bitki çaylarının içerisine limon suyu ilavesi yapıp faydasından her türlü yaralanabilirsiniz. Ayrıca limon suyunu banyo suyuna da katabilirsiniz. Böylelikle vücut güzelliğinizi sağlarken bir yandan da kendinizi ferah hissedip güzel bir terapi uygulayabilirsiniz.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

aç karnına limonlu su içmenin zararları?

aç karnına limonlu su içmenin zararları
Aç karnına limonlu su içmek uzmanlar tarafından önerilen sağlık tavsiyelerinden biridir. Fakat aşırıya kaçıldığında limonun asitli yapısı nedeniyle diş minesinde aşınma, diş hassasiyeti, mide ekşimesi ve reflüye sebep olabilir.

buruna limon sıkmak zararlımı?

buruna limon sıkmak zararlımı
Limon C vitamini kaynağı olduğu için herkes tarafından tüketilen bir besindir. Özellikle salatalarda vazgeçilmez bir malzemedir. Bunun yanı sıra halk arasında burun kanamasını durdurmak ve burun tıkanıklığını açmak için buruna limon sıkmak gibi bir uygulama da vardır. Bunu deneyenler limon suyunun burun kanamasını durdurduğunu ve tıkalı burunu açtığını belirtirler. Limon suyu asidik bir yapıya sahiptir. Burunda kanamaya neden olan kılcal damarları etkilemesi aslında normaldir. Ancak buruna limon sıkmak zararlı mı yararlı mı bu konuda yapılan bilimsel bir çalışma bulunmamaktadır. Her ne kadar limon faydalı bir besin olsa da, limonu bu şekilde doktorunuza danışmadan kullanmamanızı öneririz.

dondurulmuş limonun zararları?

dondurulmuş limonun zararları
Dondurulmuş limon tüketimi son yıllarda hızla artmaktadır. Limonun yıkanarak kabuğuyla birlikte buzlukta dondurulması ve daha sonra rendelenerek kullanımı tavsiye edilmektedir. Bu limonun kabuğundan da yararlanmanızı sağlar. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kanser dahil pek çok hastalıktan korunmanıza yardımcı oluyor. Vücuttaki toksinlerin atılmasında, stresin azaltılmasında, konsantrasyonun artmasında etkili oluyor. Kanserin yayılmasına engel oluyor, zayıflamak isteyenlere de önemli bir destek oluyor. Ayrıca yemeklerinize, salatalarına ayrı bir lezzet veriyor. En önemlisi bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Dondurulmuş limonun zararları yok denecek kadar azdır. Limonu kabuğuyla birlikte tüketeceğiniz için çok iyi yıkayarak dondurmalısınız. Üzerinde kalan zirai atıklardan tamamen temizlenmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında limon kabuğu vücudumuzda da bulunan oksalat bileşeni içerir. Fazla miktarda dondurulmuş limon tükettiğinizde ihtiyacınızdan fazla oksalat alabilirsiniz. Oksalat fazla miktarda olduğunda kristalleşme eğilimi göstermektedir. Bu nedenle safra kesesi taşı ve böbrek taşı oluşma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer böbreklerinizde veya safra kesesinde taş eğilimi varsa dondurulmuş limonu fazla tüketmemelisiniz.

günde kaç limon tüketilmeli?

günde kaç limon tüketilmeli
Günde kaç limon tüketilmeli, bu pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Limon C vitamini kaynağı olarak beslenme listemize aldığımız bir yiyecektir. Salatalarda, soğuk içeceklerde ilk tercihlerimizden biridir. Özellikle yazın buz gibi limonatayı hemen herkes sever. Uzmanlar günlük C vitamini ihtiyacımızın karşılanması için günde bir limon tüketilmesinin yeterli olduğunu belirtirler. Limonu daha fazla tüketmenin fazla zararı olmaz. Ancak uzmanlar yine de günde 3 limonun üzerine çıkılmaması için de uyarıda bulunurlar.

limon böbreklere zarar verir mi?

limon böbreklere zarar verir mi
Limon oksalata bakımından zengin bir meyvedir. Oksalata bitki ve insanlarda olan doğal bir bileşendir. Oksalat vücut sıvısında fazlaca yoğunlaştığında sertleşerek kristalize olur. Kristalize olmuş oksalat çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle tedavisi devam eden böbrek hastalıklarında limon kaçınılması gereken bir meyvedir.

limonun kadınlara zararları?

limonun kadınlara zararları
Limonun kadınlara özel bir zararı bulunmamaktadır. Ancak aşırı miktarda limon tüketilirse kadın ve erkek herkese ortak zararları olabilir. Bu zararlı etkilerinin başında mide sorunlarına neden olması gelir. Özellikle reflü ve gastrit hastalarında yakınmaları arttırır. Yine fazla limon tüketmek ciltte solgunluğa ve lekelenmeye neden olabilir. Ayrıca asidik bir yapısı olduğundan hazımsızlık, kramp, ishal, bağırsakların düzensiz çalışması, bulantı gibi çeşitli sindirim sorunlarına yol açtığı gibi, diş minelerinin aşınmasına ve diş çürükleri için uygun zemin hazırlar. Limon içeriğinde vücutta kristalize olan oksalatlar içerdiğinden böbrek ve safra kesesi taşlarının oluşmasına neden olabilir. C vitamini içerdiği içinde idrar çıkışını arttırır ve sıvı kaybına neden olabilir.

limon kabuğunun zararları?

limon kabuğunun zararları
Limon kabuğu tıpkı limonun kendisi gibi birçok alanda sağlığı ciddi anlamda katkıda bulunur. Limonun kendinde olduğu gibi kabuğunda da yüksek oranda asit bulunur. Mide rahatsızlığı olan kişilerde mide yanması ve ağrısına yol açabilir. Ayrıca fazla zirai ilaç kullanımı yapılan ağaçlarda yetişen limon kabuğunun faydalarından çok zararlarına maruz kalınabilir. Bu nedenle organik limon tercih edilmeli, eğer emin olunamıyorsa limon kabuğu kullanılmamalıdır.

limon mideye zarar verir mi?

limon mideye zarar verir mi
Sağlıklı bir meyve olarak anılan limon fazla tüketildiğinde mide ekşimesinin tetiklenmesine yol açabilir. Mide ekşimesi sorunu olanlar limon tüketimiyle daha da kötüleşebilir. Devamında reflüye maruz kalınabilir. Mide ekşimesiyle beraber göğüs ağrısı ve göğüste yanma hissi oluşabilir.

limonlu suyun zararları?

limonlu suyun zararları
Limon suyu zararlarından çok faydalarıyla ön plandadır. Ancak fazla tüketim sebebiyle diş problemleri, kilo kaybı, gözde görme zayıflığı, ağız içinde tahriş, tansiyon düşmesi, mide asidinin artması, mide ülseri ve gastrit gibi problemler ortaya çıkabilir.

limonun saça zararları nelerdir?

limonun saça zararları nelerdir
Limon severek tüketilen bir yiyecektir. Aynı zamanda bitkisel tedavilerde, saç ve cilt bakımı için kullanılır. Limon içeriğindeki asit nedeniyle saç rengini açar. Bununla birlikte saça ve saç derisine sayısız faydaları vardır. Ancak saçlarınızda boya varsa, saç renginizden şikayetiniz yoksa ya da saçlarınızın renginin açılmasını istemezseniz saçınıza taze limon suyu sürdükten sonra evden çıkmadan saçınızı mutlaka suyla yıkamalısınız. Bunun yanında saçınıza fazla miktarda limon suyu sürerseniz saç derisini kurutabilir, tahriş edebilir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 10:12:54
Limonun Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Limonun Zararları Yorumları
şifre

9 Yorum Yapılmış "Limonun Zararları"
Her sabah bir bardak ilik suyun icine yarim limon suyunu koyarsam icersem zayiflama imkanim varmi zarari varmi
Sevda . 10.10.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Ben çok limon tuketiyorum ama zararlarını öğrendikten sonra dikkat edeceğim.
Şevval Güneş . 07.09.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Bozulmus limondan sıkılan suyunun faydalari var midir?
Amina . 21.03.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Ben ve limon faydalıdır yani zararı yoktur
Erva . 07.04.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
iyi gunler benim kucuk tansiyonu yuksek oldugu icin acaba limon lu su ice bilirmiyim litre suya yarim limon koyarsam uyugun mudur ogrenmek istedim cevabiniz icin cok tesekkur ederim simdiden iyi gunler
Nurten . 31.01.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Eşimin HG Hemoglobini 4 ve de 5e kadar düşüyor. Eşim sürekli canı limon yemek istiyor. Limon yemenin fazlası vücuttaki kanı düşürür mü?
Bülent Yurdakul . 11.04.2019 18:05:10
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
günde en az 2 limon tüketiyorum 1 kase çorbaya bile 1 limon sıkıyorum çayın içinde sıkıyorum fazla tükettiğim için galiba tansiyonum düşüyor çünkü her ayağa kalkınca gözüm kararıyor yinede limonsuz yemek yiyemiyorum
Nur . 19.02.2017
CEVAP YAZ
ben çok fazla tüketiyordum hatta tuzlu tuzlu ama sonradan mide asit oldum şu aralarsa az tüketiyorum zararlı olduğu kadar yararlıymışta
Rabia . 23.09.2017
CEVAP YAZ
Limon midede alkaliye dönüşmekte ülsere bir zararı yoktur.bol su içip mide asidini seyrelte bilirsiniz.
İsmail . 26.06.2017
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağı...
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024