Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Keçi Sütünün Zararları

Keçi Sütünün Zararları

Keçi sütünün zararları, sağlık açısından son derece faydalı olan keçi sütünü uzmanlar ısrarla tavsiye ediyor. Yeni doğmuş bebeklere bile verilebilen keçi sütünü büyük küçük herkes tüketebilir. Ancak bebeklere verilmeden önce doktor tavsiye alınması bebeğin sağlığı açısından daha faydalı olacaktır. Keçi sütünde çok fazla mineral ve protein olduğu için bebeklere verilirken yarı yarıya su ile karıştırılması gerekebilir. Özellikle koroner hastaları, prematüre bebekler ve bünyesi zayıf düşen kişiler için oldukça idealdir.

Keçi Sütünün Zararları Nelerdir?

  • Keçi sütü bebekler için anne sütü kadar faydalı bir besindir. Ancak bebeklere verilmeden önce çok dikkatli olmak gerekir. Aksi halde zehirlenmelere neden olabilir. Bebeklere vermeden önce mutlaka su ile karıştırılmasında fayda olacaktır. Keçi sütü inek sütüne oranla besleyici özelliği daha fazladır ve içerisinde pek çok mineral vitamin bulunur. Bebeğe fazla gelecek bu etkenleri biraz azaltabilmek adına keçi sütünü yarı yarıya su ile karıştırmak bebeğin sağlığı açısından daha iyi olacaktır.
  • Keçi sütünü fazla tüketmekten kaçınmak gerekebilir. Özellikle aç karnına tüketildiği zaman kişilerde ishale neden olabilir. Bunun için fazla aşırıya kaçmadan günde iki su bardağı keçi sütü kişilere yeterli gelecektir.
  • Keçi sütü sağlık açısından çok faydalıdır. Ancak keçi sütünü kullanırken kişilerin bilinçli tüketmesi gerekir. Eğer süt doğal olarak alınacak ise iyi bir şekilde kaynatılmasında fayda olacaktır. İnek sütü gibi çok kaynatıldığı zaman faydaları azalmamaktadır ve kaynama aşamasına geçtiği anda iki taşım kaynaması yeterli olacaktır. Ancak çok fazla kaynatıldığı vakit lezzeti ve yoğunluğu gidebilir.
  • Süt ürünlerine karşı alerjisi olan kişiler keçi sütünü kullanmadan önce test yaptırmaları gerekir. Kişinin eğer keçi sütüne karşı alerjisi çıkarsa kullanmaması sağlık açısından daha faydalı olacaktır.

Keçi Sütünün Faydaları Nelerdir?

  • Hazımsızlık sorununa iyi gelir ve kabızlık gibi sorunların giderilmesinde fayda sağlar.
  • Anne sütünden mahrum kalmış veya anne sütünün yeterli olmadığı zamanlar da bebeklerin beslemesinde içerisine su ilave edilip keçi sütü verilebilir. Ancak bu husus da bebeklerin 8 aylık ve üzeri olması gerekiyor. 8 aydan küçük olan bebeklere keçi sütü vermeden önce doktora danışılması gerekir. Eğer bebeğin sağlık durumu keçi sütü içmeye müsait ise verilmesinde hiçbir sakınca olmayabilir.
  • Düzenli ve bilinçli olarak keçi sütünün içilmesi durumunda kişilerde sindirin sıkıntısı, egzama, varis ve alerjik hastalıklar görülmeyecektir.
  • İltihap önleyicidir ve genel sağlık bakımından çok faydalıdır.
  • Alerjik sorunlara yol açmaz ve kişiler de görülen öksürük sorununa iyi gelir. Eğer süt ve süt ürünlerine karşı alerjiniz var ise keçi sütü kullanmadan önce alerji testi yaptırmanız daha iyi olacaktır.
  • Peptik ülser tedavisinde kullanılabilir.
  • Selenyum bakımından çok zengin olan keçi sütü bu özelliğinden dolayı pek çok kanser hastalığının tedavisinde tercih ediliyor.
  • Kolonda kötü ve kişiye zararı olan bakterilerin bulunmasını önlüyor.
  • İçerisinde faydalı yağ asitleri yer aldığı için iltihaplanma sorununun önüne geçiyor.
  • Cilt hastalıklarına da ek ürün olarak kullanılabiliyor. Özellikle keçi sütü ile yapılmış sabunlar kişilerin cilt lekelerini gideriyor ve cildin erken yaşlanmasını önlüyor.
  • İçerisinde çok fazla kalsiyum, vitamin ve magnezyum bulunmaktadır. Bu nedenden ötürü de özellikle ileri ki yaşlarda sık görülen kemik erimesi sorununa iyi geliyor.
  • Kanser hastalıklarının tedavisinde kişilere ek ürün olarak keçi sütü verilebilir.
  • Asit zehirlenmesi sorunu yaşayan kişiler için keçi sütü son derece faydalıdır.
  • Keçi sütü ile cildin temizlenmesi veya bakımının sağlanması kırışıklık sorununa iyi geleceği gibi cildin temizlenmesine de fayda sağlıyor.
  • Erkek veya bayanın cinsel organında bulunan egzama hastalığına karşı keçi sütü son derece fayda sağlıyor.
  • Keçi sütü ile yapılmış olan sabunlar saç dökülmesini durduruyor, gürleştiriyor ve saç dibi sorunlarına karşı fayda sağlıyor.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

bebeklere keçi sütü kilo aldırırmı?

Keçi sütü içerdiği besin maddeleri dikkate alındığında anne sütüne en yakın süttür. Ayrıca inek sütüne de yakın besin maddeleri içerir. Hatta kalsiyum oranı inek sütünden fazladır. A vitamini bakımından da anne sütü ve inek sütünden daha zengindir. Bu nedenle keçi sütünün besin maddeleri ve kalsiyum içeriğiyle bebeklerin gelişimi açısından en ideal süt olduğu söylenebilir. Bunun yanında B12 vitamini, folik asit ve demir minerali bakımından keçi sütünü zenginleştirilmesi de gerekir. Bu sütün kısa zincir yağ asitlerinden de zengin olması nedeniyle bebeklerin sindirim yeteneği tam gelişmese de bebekler için uygun bir süttür. Keçi sütü bebeklere kilo aldırmaz, ancak iyi beslenmelerine yardımcı olabilir.

hamilelikte keçi sütünün zararları?

Hamilelikte keçi sütünün zararları bulunmamaktadır. Aksine uzmanlar hamilelikte keçi sütü içilmesini tavsiye ederler. Hamilelikte süt kalsiyum ve D vitamini kaynağı olarak tüketilmesi gereken bir içecektir. Gebe kadınlar genellikle keçi sütünü tadından dolayı pek tercih etmezler. Ancak keçi sütü inek sütüne göre daha fazla besin değerine sahiptir. İçeriğindeki protein oranı daha yüksektir. B12 vitamini bakımından da zengindir. Keçi sütünde bulunan yağlar kolesterolü düşürür, hem de metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca bir bardak keçi sütü yaklaşık 283 mg kalsiyum içerir.

keçi sütü alerji yaparmı?

Keçi sütü faydaları oldukça fazladır. Ancak pek yaygınlaşmadığı ve halk arasında sütün faydaları hakkında fazla bilgi olmadığı için keçi sütü kullanımı ne yazık ki düşük orandadır. Keçi sütünün protein oranı inek sütüne çok benzer. Ancak keçi sütü ile inek sütünde proteini meydana getiren unsurların oranı kıyaslandığından birbirinden daha farklıdır. Alerjiye neden olan en önemli proteinler arasında süt proteinlerinden olan alfa s1-kazein proteini vardır. Keçi sütündeki alfa s1-kazein proteini inek sütüne oranla oldukça düşük miktardadır. Bu yüzden keçi sütünün alerjik etkisi en fazla tüketilen inek sütünden çok düşüktür.

keçi sütü kaynatılır mı?

Keçi sütünü kaynatarak tüketmenizde bir sakınca bulunmaz. Ancak keçi sütü çok faydalı bir süttür. İnek sütüyle kıyaslandığında sindirim sistemine iyi gelen, iltihapları gideren, mide ülserine destekleyici etki yapan, hazmı kolaylaştıran etkileri daha fazladır. İskelet ve kemik sağlığına çok faydalıdır. Bu derece faydalı olan keçi sütünden tam olarak yararlanmak isteyenler keçi sütünü kaynatmadan tüketmelidir. Keçi sütünü kaynatmadan tüketseniz bile diğer sütlerde olduğu gibi bakteri sorunu yaşamazsınız. Aksine keçi sütünün faydalı etkilerinden yararlanmanız daha kolay olur. Hazmı da kolay olduğundan, midenizi yormadan sindirebilirsiniz.

keçi sütü kaynatmadan içilirmi?

Keçi sütü her geçen gün değeri daha fazla ortaya çıkan bir süttür. Anne sütüne yakın besin değerleri içermesi özellikle bebek mamalarında keçi sütü kullanımının artmasına neden olmuştur.İltihaplara karşı oldukça yararlıdır. Diğer süt ürünlerine göre bağırsak enfeksiyonlarında daha etkilidir. Sindirme yararlı olup, diğer süt ürünlerinde olduğu gibi bakteri sorunları keçi sütünde olmaz. Uzmanlar keçi sütünün yararlı etkilerinden en iyi şekilde yararlanmak isteyenlerin keçi sütünü çiğ içmesini tavsiye ederler. Yani keçi sütünü kaynatmadan içmek daha faydalıdır. Keçi sütünün hem hazmı kolaydır, hem de mide tarafından çok kolay sindirilir.

keçi sütü ne kadar sulandırılmalı?

Keçi sütü içerdiği besin maddeleri bakımından inek sütünden hatta anne sütünden bile zengindir. Keçi sütünü bebeklerine vermek isteyen anneler bunun için öncelikle doktoruna danışmalıdır. Uzmanlar keçi sütünü bebeklere 1 yaşından önce önermiyor. Bunun yerine anne sütü almayan ya da yeterince almayan bebekler için keçi sütü içeren mamaları tavsiye ediyorlar. Ancak mama alamayan aileler doktoruna danışarak keçi sütünü biraz sulandırarak bebeklerine belli bir dönemden sonra verebilir. Keçi sütünün sulandırılması içeriğini biraz hafifletiyor. Çünkü keçi sütünde bulunan fosfor anne sütünün bile neredeyse sekiz katıdır. İçeriğindeki kalsiyum oranı bile anne sütünden dört kat fazladır. Bu nedenle keçi sütü diğerlerine oranla daha beyaz olur. Bu faydalı içeriklerine rağmen bebeklerin sindirim sistemi keçi sütünü kolay hazmedemez. Bu nedenle bebeğinize keçi sütü vermek zorunda kalırsanız, mutlaka doktoruna danışarak ve sulandırarak vermelisiniz. Bunun yerine keçi sütü içeren dolayısıyla daha az alerjik olan, sindirimi kolay, gaz ve şişkinlik yapmayan mamaları tercih etmelisiniz.

keçi sütü zayıflatırmı?

Keçi sütü düzenli olarak içilirse zayıflatma etkisi vardır. Bu etkiyi içeriğinde bulunan Konjuge lineoleik asit bakımından zengin olmasına bağlayabiliriz. Vücut tarafından üretilmeyen bu asidin dışarıdan alınması gerekir. Asidin vücuttaki görevi yağ hücrelerinin vücutta depolanmasına yardımcı olan LPL enziminin çalışmasına engel olmasını sağlamaktır. Böylece vücutta depo edilen yağ hücreleri de azaltılmış olur. Bunun dışında vücutta depo edilen yağların enerji kaynağı olarak kaslarda kullanılmasını sağlar. Bu şekilde de vücuttaki yağ miktarını azaltır. Kasların yağsız olmasını sağlar ve kas kitlesinin artmasında etkili olur. Bu nedenle keçi sütünün zayıflatıcı etkisi bulunmaktadır.
Son Güncelleme : 20.01.2024 05:25:32
Keçi Sütünün Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Keçi Sütünün Zararları Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Keçi Sütünün Zararları"
Keçi sütünü çocuklarıma içirmekte zorlanıyorum. Hem tadını beğenmiyorlar çok ağır geldiklerini söylüyorlar hem de kokusunun kötü olduğunu söylüyorlar. Ancak ben içmelerini istiyorum. Çünkü çok sağlıklı bir gıda olduğunu biliyorum. Böyle bir durumda çocuklarıma keçi sütünü nasıl sevdirebilirim acaba? Yaptığım yemeklerin içerisine katarsam eğer yine etkili olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ayfer . 24.10.2018 17:20:26
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağı...
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024