Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kabak Çekirdeğinin Zararları

Kabak Çekirdeğinin Zararları

Kabak çekirdeğinin zararları, Kabak çekirdeği zararından daha çok faydası ile dikkat çekmektedir. Nedeni ise sağlık açısından pek çok faydası olan kabak çekirdeğinin nelere iyi geldiğini bilmek herkes tarafından merak edilmektedir. Ancak şunu da belirtmek gerekirse eğer kabak çekirdeği yüksek oranda kalori içerir bu da kabak çekirdeğinin zararları arasında ilk sıralarda yer alır. Aynı zamanda kilo vermek isteyen kişilerin kabak çekirdeği tüketirken dikkatli olmaları ve aşırıya kaçmamaları önerilir. Kişiler tarafından tüketilen kuru yemişlerin pek çoğu sağlık için oldukça faydalıdır. Ancak aşırı tüketildiği zaman faydasından daha çok zararını gösterebilir. Böyle durumlarda tüketicilerin her zaman bilinçli olmaları ve aşırıya kaçmamaları gerekir. Bütün besinlerde aynı şekilde olan bu durum için az ama öz beslenmek her zaman için daha faydalı olacaktır.

Kabak çekirdeğinin zararları olması veya zararını göstermesi tüketicilere kalmış bir durumdur. Günde bir tutamdan fazla kabak çekirdeği cildi bozacağı gibi kişilerde sivilce oluşumuna da neden olacaktır. Ayrıca mide şikâyeti yaşayan kişiler için bir tutamı geçmemek kaydıyla kabak çekirdeği tüketilebilir. Bağırsaklara iyi gelen kabak çekirdeği fazla yenilmesi halinde bağırsaklara da zarar verebilir. Sağlıklı beslenen kişiler için kabak çekirdeği ideal bir yemiştir ama dikkatli tüketilmesi gerekebilir.

Kabak Çekirdeğinin Zararları Nelerdir?

  • Kabak çekirdeği aşırı ve bilinçsiz tüketildiği zaman kişilerde kilo sorununa neden olabiliyor.
  • Özellikle cilt sorunu yaşayan kişilerin kabak çekirdeğini tüketirken dikkatli olmaları gerekiyor. Aksi halde ciltte sivilce gibi olumsuzluklara neden olabiliyor.
  • Aşırı tüketilmesi halinde kişilerde ishal gibi sorunlara yol açabiliyor.
  • Mide rahatsızlığı çeken kişiler kabak çekirdeğini günde bir tutamdan fazla tüketmemeleri öneriliyor.
  • Kalori bakımından yüksek olduğu için sağlıklı beslenen kişilerin dikkatli tüketmeleri öneriliyor.

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

  • Çinko açısından yeterli olan kabak çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kişileri hastalıklara karşı adeta koruyor. Dünya sağlık örgütü kişilerin günde bir tutam yani bir avuç kabak çekirdeği tüketmelerini öneriyor. Nedeni ise içerisinde birçok mineral ve vitamin barındırmasından dolayı ve genel sağlık için oldukça fayda sağlamasıdır.
  • Kontrollü olarak kabak çekirdeği tüketilir ise sağlık bir şekilde kilo vermede kişilere yardımcı olacaktır. Ancak bu hususta kişilerin dikkatli davranmaları gerekir. Aksi halde kilo alımına da yol açabilir.
  • Prostata büyümesi gibi erkeklerde sık görülen problemlerin giderilmesinde kabak çekirdeği etkin rol oynamaktadır. Yapılan araştırmalar bilinçli şekilde kabak çekirdeği tüketen erkeklerde prostat sorunun görülmediğini kanıtlamıştır. Bunun için erkeklerin günlük bir avuç kabak çekirdeği yemeleri sağlıkları açısından faydalı olacaktır.
  • Bayanların pek çoğunda menopoz dönemine girdikleri zaman ateş basması ve terleme gibi şikâyetler görülür. Bu şikâyetlerin azaltılması için kabak çekirdeği tüketilebilir. Kadınlarda menopoz sonarı görülen iyi kolesterol dengesinin yükselmesini engelleyip fayda sağlamaktadır.
  • Amino asit bakımından zengin olan kabak çekirdeği uyku düzenin de fayda sağlayıp kaliteli uyku çekmek adına yararlıdır. Özellikle uyumakta güçlük çeken kişiler oldukça idealdir
  • Böbrek hastalıklarına karşı iyi geliyor ve bağırsaklar da görülmesi mümkün olan tenya gibi bağırsak kurtlarının düşürülmesinde fayda sağlıyor.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

kabak çekirdeği gaz yapar mı?

Kabak çekirdeği kalorisi yüksek olsa da, içerdiği besin içerikleri ve lezzeti nedeniyle sevdiğimiz atıştırmalıklar arasındadır. Makul ölçülerde tüketildiğinde, kabak çekirdeği gaz yapmaz. Ancak ölçüyü kaçırırsanız, lif içeriği zengin olan kabak çekirdeği yüzünden gaz sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Midede iyi sindirilmeden bağırsaklara ulaşan besinler gazın en önemli sebepleri arasındadır. Aşırı miktarda kabak çekirdeği tükettiğinizde hem kilo alır, hem de ishal, gaz gibi sindirim problemleri yaşayabilirsiniz. Eğer mide sorunlarınız bulunuyorsa, kabak çekirdeği tükettiğinizde gaz sorunuyla karşılaşma riskiniz daha fazla olur.

kabak çekirdeği ishal yapar mı?

Kabak çekirdeği pek çoğumuzun en sevdiği atıştırmalıklar arasındadır. Aynı zamanda oldukça faydalıdır. Kontrolü bir şekilde tüketilirse kabak çekirdeğinin faydalarından yararlanabilirsiniz. Kabak çekirdeği çinko, omega 3,demir, magnezyum gibi önemli besin maddeleri içerdiğinden sağlığımız açısından önemli etkiler yapar. Eğer aşırıya kaçmazsanız kabak çekirdeği ishali önleyici bir etki yapar. Fakat fazla miktarda tüketildiğinde içeriğinde aşırı oranda yağ bulunduğundan kabak çekirdeği ishal yapabilir. Özellikle bir defada fazla miktarda kabak çekirdeği tüketmenizi önermeyiz. Bu aynı zamanda kilo almanızı da sağlar.

kabak çekirdeği kabız yapar mı?

Kabak çekirdeği kabız yapmaz. Aksine kabızlığa oldukça iyi gelir. Kabak çekirdeğinin içeriğinde bulunan E vitamini hem yaşlanmayı geciktirir, hem de daha genç görünmeyi sağlar. Lif içeriğinin fazla olması nedeniyle de kabızlık sorununu aşmanızı sağlar. Bu etkisiyle kanser riskini de azaltır. Kabak çekirdeğinin kabızlığı önlemesi nedeniyle vücudunuzdaki kanser yapıcı maddelerin hızlı bir şekilde bağırsaklardan atılmasını sağlar. Dolayısıyla kolon kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türünden korunabilirsiniz. Hem kabızlık sorununu aşar, hem de sağlığınızı korumuş olursunuz.

kabak çekirdeği karaciğer yağlanması yapar mı?

Balkabağı çekirdeklerinin kurutulup kavrulması ile yapılan kabak çekirdeği yaşamımızda severek tükettiğimiz kuruyemişler arasındadır. Prostata iyi gelmesinden, uykuyu düzenlemesinden, bağırsakları temizlemesinden, hafıza güçlendirmesine kadar çok sayıda faydası olan kabak çekirdeğini düzenli olarak tüketmeliyiz. Yağlı bir çekirdek olmasına rağmen omega 3 bakımından zengin yağ asitlerini içerir. Kabak çekirdeğinin karaciğer yağlanması yapıp yapmadığı konusunda da tereddütler vardır. Vücudumuzdaki kimyasal tepkimeleri gerçekleştiren, tepkimelerin oluşmasını sağlayan enzimleri üreten bir organ olan karaciğerde enzimlerin üretilmemesi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu sorun karaciğer yağlanmasına döndüğünde yaşamımızda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Kabak çekirdeğini düzenli tüketmek içerdiği mineraller sayesinde karaciğer enzimlerinin yeteri kadar üretilmesini sağlar. Dolayısıyla kabak çekirdeği karaciğer yağlanmasını önleyen bir besindir. Karaciğer olması gerektiği kadar enzim üretirse yağlanma sorunuyla karşılamazsınız. Ancak kabak çekirdeği tüketiminde aşırılığa kaçmamanızı da tavsiye ederiz.

kabak çekirdeği kaşıntı yaparmı?

Kabak çekirdeği alerjik etkisi olması nedeniyle kaşıntıya yol açabilir. Bu yüzden alerjik yapıda olanların kabak çekirdeğini dikkatli tüketmeleri gerekir. Karpuz ve salatalığa alerjisi olan kişilerin kabak çekirdeğine de alerjisi olabilir. Ortaya çıkan alerjik etkiler arasında cilt kaşıntısı, mide bulantısı, ishal gibi olabilir. Ayrıca kabak çekirdeği oral alerjik sendromuna da yol açabilir. Bu kişilerde kabak çekirdeği tüketiminden sonra ağızda etkili bir kaşıntı ortaya çıkabilir. Daha şiddetli alerjik etkiler arasında solunum zorluğu gibi belirtilerle ortaya çıkan anafilaksi yaşanabilir.

kabak çekirdeği kolesterol yaparmı?

Kabak çekirdeği hakkında bazı tereddütleriniz varsa bunları gönül rahatlığıyla aşabilirsiniz. Kabak çekirdeği içerdiği zengin besin içeriğiyle pek çok sağlık sorununu aşmanıza yardımcı olur. Ancak bunun için tuzsuz kabak çekirdeğini abartmadan tüketmeniz gerekir. Kabak çekirdeğinin kolesterol yapıp yapmadığını merak edenler olabilir. Kabak çekirdeği kan yağlarından olan kolesterolü yükseltmez. İçerdiği Phytosterin sayesinde kolesterolün düşmesinde etkili olur. Kolesterol sorunu yaşıyorsanız tıbbi tedavinize devam ederken, doktorunuza danışarak düzenli olarak kabak çekirdeği de tüketebilirsiniz. Sağlıklı olsanız bile kolesterolünüzün dengede olmasını sağlayabilirsiniz.

kabak çekirdeği mide bulantısı yaparmı?

Kabak çekirdeği oldukça faydalı bir kuruyemiş türüdür. Bazı kişiler kabak çekirdeği tüketimini abartabilir. Ancak kabak çekirdeğinin içeriğinde sodyum oranı oldukça fazladır. Bunu fazla miktarda tüketen kişilerde daha fazla sodyum almış olurlar. Vücuttaki sodyum oranı arttıkça baş dönmesi mide bulantısı gibi çeşitli yan etkiler ortaya çıkabilir. Ayrıca kişinin salatalık, karpuz, kavun gibi yiyeceklere alerjisi bulunuyorsa, kabak çekirdeği de aynı alerjik reaksiyonu gösterebilir. Bunun etkisiyle kabak çekirdeği tüketiminden sonra ciltte kaşıntı, baş dönmesi, mide bulantısı gibi alerjik etkiler ortaya çıkabilir. Belli oranda kabak çekirdeği tüketildiğinde mide bulantısı ortaya çıkıyorsa daha dikkatli olmalısınız. Her şeyde olduğu gibi kabak çekirdeğinde de azı yarar çoğu zarar ilkesine dikkat etmelisiniz.

kabak çekirdeği sivilce yaparmı?

Kabak çekirdeği kuruyemişler içinde en sevilenler arasındaki yerini her zaman koruyor. Bu yüzden bazen kabak çekirdeği yerken ölçüyü kaçırabiliyor. Ancak kabak çekirdeğinin yağ oranının fazla olduğunu da dikkate almalıyız. Ölçülü olarak tüketilirse içerdiği besin maddeleri nedeniyle cilt sağlığına olumlu etkiler yapabilir. Fakat kontrolsüz tüketimde kabak çekirdeği sivilce oluşumuna neden olabilir. Çünkü sivilce oluşumunun başlıca nedeni cildinizdeki aşırı yağlanma nedeniyle gözeneklerin tıkanmasıdır. Bununla kalmaz ciddi oranda kilo almanıza da neden olabilir. Bu nedenle kabak çekirdeği yerken aşırıya kaçmamalısınız.

kabak çekirdeği şekeri yükseltirmi?

Kabak çekirdeğinin şekeri yükseltme etkisi yoktur. Kabak çekirdeği direkt olarak kan şekerini düşürmese de, şekerin düşmesine yardımcı oluyor. Şeker hastaları için beslenme oldukça önemlidir. Çünkü yedikleri her besin kan şekerine olumlu olumsuz etki yapabilir. Bazıları kan şekerini hızlı yükseltir. Özellikle şekerli ve yağlı besinler şeker hastalarına önerilmez. Kabak çekirdeği ise düzenli olarak tüketilirse şekerli ve yağlı besinleri tüketme eğilimini azaltır. Böylece kan şekerinizde yükselmez. Ayrıca kabak çekirdeğinin içerdiği doymamış yağlar ve demir minerali de diyabete faydalıdır.

kabak çekirdeği tansiyonu yükseltirmi?

Kabak çekirdeği mineral deposudur. Aynı zamanda E vitamini amino asitler, Omega 3 ve omega 6 bakımından zengindir. Kabak çekirdeğini kavrulmadan ve tuzlanmadan tükettiğiniz takdirde tansiyonu yükseltmez. Aksine zengin bir magnezyum kaynağı olduğu için tansiyonu dengelemede faydalı olur. Yarım su bardağı kabak çekirdeğinin içeriğinde bulunan magnezyum ile günlük ihtiyacınız olan magnezyumun % 46 kadarını karşılayabilirsiniz. Magnezyum tansiyonu dengeleyen bir mineraldir. Ancak kabak çekirdeğini tuzlanmış tüketirseniz tansiyonunuzu yükseltebilir. Kabak çekirdeği aynı zamanda tansiyon düşürücü ilaçların etkisini arttırır.

kabak çekirdeği zehirlenmesi?

Kabak çekirdeği ciddi zehirlenmelere neden olmaz. Ancak kabuğunda ve çekirdeğinde vücuttaki bazı maddelerin emilmesine neden olan bir etki yapacak içerikler bulunmaktadır. Özellikle kalsiyum emilimini önleyen oksalatlar, zehir etkisi olan siyanür, sindirilemeyen liflerden olan ya da bağırsaklarda birikim yapan taninler bunlara örnek olarak gösterilebilir. Fakat içeriğindeki siyanür oranı düşük olduğundan zehirlenme etkisine neden olmaz. Fakat kabak çekirdeğinin alerjik etkisi vardır. Bu nedenle ishal, cilt kaşıntısı, mide bulantısı, oral alerji sendromu gibi etkiler yapabilir. Şiddetli derecede kabak çekirdeğine alerjisi olanlarda ise ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu kişilerde nabız artışı, düşük tansiyon, boğazda şişlik, bilinç kaybı, baş dönmesi, şok etkisi gibi belirtiler oluşabilir.

kabak çekirdeğinin erkeklere faydaları?

Kabak çekirdeğinin kadın erkek herkese genel faydaları bulunmaktadır. Uyku düzensizliğinin giderilmesinden, yara iyileşmesi, cilt ve göz sağlığı gibi pek çok yararı vardır. İçerdiği çinko, magnezyum, omega 3, demir gibi besin maddelerinin vücut sağlığındaki yeri önemlidir. Kabak çekirdeğinin erkeklere faydaları arasında en önemlisi prostat büyümesini önlemesidir. Geçmişte prostat büyümesi tedavisinde kullanılan kabak çekirdeğinin bu etkisi bilimsel çalışmalarla da desteklenmektedir. İçerdiği bitki sterolleri prostat büyümesine karşı koruyucu etki yapmaktadır. Erkeklerde prostat büyümesinin nedenlerinden biri testosteron hormonun dihydrotestosterona dönüşmesidir. Kabak çekirdeğinde bulunan bazı bileşenlerde bu dönüşümü önlediği için erkeklerde prostat büyümesinin önlenmesinde etkili olur.
Son Güncelleme : 20.01.2024 08:04:35
Kabak Çekirdeğinin Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kabak Çekirdeğinin Zararları Yorumları
şifre

2 Yorum Yapılmış "Kabak Çekirdeğinin Zararları"
Benim babamda yiyor.Onu yemediği zaman midesi ve bağırsakları ağrımıyor,yediği zaman çok fena ağrıyor.Herhalde bu yüzden ağrıyor.Bu siteyi yapana teşekkürlerimi iletiyorum.SAYGILAR...
Gül Hande . 08.10.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Prostat proplemim vardı.Dört ay düzenli kabak çekirdegi yedim.Aynı zamanda doktorumun verdigi ilacıda kullandım.PSH Degerimde her hangi bir degişiklik olmadıgı gibi, yükseliş gösterdi.Dedilerki, bazı bünyeler kabak çekirdegi yagını özümsemeye biliyor.Bunun üzerine kabak çekirdegi yagı aldım onu kullanıyırum.Bir şişe aldım. bir litrelik, kullanmaya devam ediyorum. ilk şişeyi bitirdikten sonra bir daha baktıracagım.İnşallah şifa bulurum. bu arada doktorumun verdigi ilacıda düzenli kullanıyorum. sonuc ne olacak bilemiyorum. düşmezse ameliyattan başka care yok galiba.
Mehmet Uçar . 28.09.2016
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024